Prietenul la nevoieAseară am întrebat pe cineva cum arată cel mai bun prieten?
 Si am primit un răspuns de genul "prietenul este cel care e gata să te ajute la orice oră din zi şi din noapte". Pe principiul "prietenul la nevoie se cunoaşte"
Cât de banal sună dar cât de adevărată este zicala?
  Adică prieteniile, în mare parte, sunt bazate pe troc, ca şi când îţi faci un prieten pentru ce poate să-ţi dea şi aşteptând mereu atenţie?
  Dar poate am putea să privim lucrurile şi din alt unghi.
  Concluzi mea este că :
ingredientele unei prietenii sînt : simpatia, disponibilitatea, reciprocitatea, preocupări comune,valori morale comune, gusturi comune, sinceritatea, respect. Dar ingredientul esenţial într-o prietenie este fidelitatea.
  Indiferenţa, interesul meschin, minciuna sau tăcerea, sunt noţiuni care nu-şi au locul alături de prietenie.
    De fapt, prietenul nu este cel care se trădează pe el pentru a-mi face mie pe plac, din teamă că aş putea să mă supăr şi să-l abandonez.
  Un prieten  îmi oferă  căldura sufletului ,de care am nevoie ,pentru a simţi speranţa şi un sprijin moral.
  Este  el însuşi. Îmi împărtăşeşte experienţele sale.Şi tot ce face  pentru mine o face cu bucurie. Mă respectă şi când nu suntem deacord în toate privinţele
  Prietenul este pentru suflet şi lumea care se ascunde acolo.
 Un prieten se conjunga prin "a fi" şi nu prin "a face" sau "a avea".
   Dacă ai cel puţin un prieten adevărat atunci eşti un om cu adevărat norocos!
.sursa:fewstuff.blogspot.ro

Recomandare "Articolul participă la  jocul "Buna dimineata soare"! Dacă doreşti să participi , IULISA îţi dă mai multe detalii!.

Un comentariu:

  1. este adevarat, acestea sunt ingredientele unui prietenii adevarate "simpatia, disponibilitatea, reciprocitatea, preocupări comune,valori morale comune, gusturi comune, sinceritatea, respect"

    RăspundețiȘtergere