Maghiarizarea

Maghiarizarea personalitatilor romanesti din Banat continua la Timisoara

autor: FrontPress 17.01.2014

0La Timişoara, unul dintre cei mai mari patrioţi bănăţeni (aromân – adică o ‘vinitură’ cum ar spune ‘banazzenii vero’), este din nou maghiarizat, deşi ocupaţia străină a oraşului s-a încheiat acum aproape un secol. Pentru cei care nu ştiu, Alexandru Mocioni a fost un aprig luptător pentru drepturile românilor din Banat. Iată ce spunea în Camera Deputaţilor de la Budapesta:
“Onorată Cameră! Eu aşa cred, că nu poate fi considerată ca dorinţă nemodestă cererea unei naţiuni, ca să fie numită pe numele ei; dar cu atât mai puţin poate fi considerată naţiunea, care nu cere această, ci cere numai să nu fie numită cu nume străin.
Onorată Cameră! Precum ştim, în ţări constituţionale, în cari există numai o naţiune, numirea generică a acestei naţiuni, sau a poporului constituţional e nu numai inutilă, cât şi neobişnuită. În Ungaria, unde trăiesc mai multe naţiuni împreună, ţin de incorect, după modesta mea părere, ca totalitatea acestor naţiuni să poarte numele genetic al unei naţiuni aflătoare în minoritate.”
2În Romania anului 2014, în piaţa ce poartă numele celui mai aprig luptător pentru drepturile românilor din Banat, acesta este “cinstit” prin a i se scrie numele în limba maghiară. O dovedeste fotografia de pe un hotel din piaţa sus numită.
Observăm că ofensiva de maghiarizare a românilor nu se opreşte la aşa zisul ţinut secuiesc şi-şi arată faţa fără  oprelişte chiar şi în Timişoara şi la mai bine de 90 de ani de la înlăturarea stăpânirii minoritare străine.De Ştefan Mugur pentru FrontPress.ro
1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu