Separatism


Militarii spanioli se pronunta impotriva “provocarilor SEPARATISMULUI”. Armata romana tace complice!

autor: FrontPress 07.01.2013
Pascua MilitarPascua Militar, sărbătoarea forţelor armate, care marchează începutul anului militar, a constituit un prilej pentru ca ministrul spaniol al apărării, Pedro Morenes, să sublinieze faptul că militarii nu ascultă de ‘provocările absurde’ ale separatismului, cu referire clară la situaţia din Catalonia. Presa centrală de luni scrie despre această sărbătoare, la care a participat şi Regele Juan Carlos, în prima ieşire publică după ultima operaţie la şold, suferită în urmă cu mai multe săptămâni.
Cotidianul El Mundo scrie că Morenes denunţă ‘provocările absurde’ ale separatismului şi subliniază faptul că militarii îşi menţin senină starea de spirit. Ministrul a apărat forţele armate, în cadrul ultimelor atacuri în deriva secesionistă, a dat armata drept exemplu de unitate, s-a arătat partizanul controlului şi reducerii cheltuielilor asupra bugetului de resort şi a anunţat crearea unui comandament de apărare a spaţiului cibernetic. Pe aceeaşi primă pagină a ediţiei tipărite de luni, cotidianul El Mundo arată că regiunea Cataloniei va primi peste o treime din ajutoarele financiare pentru comunităţile autonome spaniole care se luptă cu deficitul.
Criza aduce riscuri asupra siguranţei Spaniei, semnalează cotidianul ABC, alături de îndemnul lansat de monarh trupelor spaniole, de a ‘contribui cu şi mai multă putere, dacă se poate, la sarcina de a duce mai departe această mare naţiune’ şi de observaţiile lui, legate de faptul că, în contextul crizei economice, ‘militarii cunosc pe deplin dificultăţile şi manifestă dipoziţia completă de a le înfrunta’.
Morenes laudă ‘seninătatea militarilor în faţa provocărilor’ şi face aluzie la Catalonia pe durata sărbătorii forţelor armate, scrie la rândul său cotidianul La Vanguardia. Acesta mai remarcă şi faptul că regele Juan Carlos a cerut dovada unor eforturi, a generozităţii şi sacrificiilor, în prima sa reapariţie în public, după operaţia suferită la sfârşitul anului trecut.
Cotidianul La Razon laudă luni pe prima pagină exemplul dat de rege şi de armată şi relatează faptul că monarhul şi-a făcut apariţia în public după operaţia suferită, de sărbătoarea forţelor armate. Şi această publicaţie scoate în evidenţă faptul că ‘militarii îşi îndeplinesc sarcinile fără să asculte provocările absurde’.
Pe de altă parte, cotidianul El Pais semnalează un caz de ‘opacitate internă’ în cadrul Băncii Spaniei, unde angajaţii susţin că uneori erau schimbate concluziile inspecţiilor financiare şi cer ‘controlarea democratică’ a acestui organ de supervizare bancară. Cotidianul aminteşte că aceste acuzaţii vin după ce au apărut critici legate de ingerinţele politice în criza caselor de economii.
El Periodico de Catalunya aminteşte luni că în regiune începe perioada reducerilor de iarnă, iar magazinele din Catalonia se pregătesc să salveze acest sezon de reduceri cu solduri de jumătate de preţ, în condiţii excepţionale, şi pentru a stimula cererea paralizată din comerţ. De pe Epoch Times
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu