Dusmanii bisericii


Evreii, masonii si modernistii sunt dusmanii Bisericii”

autor: FrontPress 08.01.2013
episcop SSPXEpiscopul Bernard Fellay, liderul unei organizaţii ultra-conservatoare catolice din Canada, a declarat recent că “evreii, masonii şi moderniştii sunt duşmanii Bisericii”. Declaraţiile prelatului, membru al Societăţii Sfântului Pius al X-lea (SSPX), au fost făcute în timpul predicii rostite în 28 decembrie într-o instituţie de învăţământ patronată de organizaţie, situată în oraşul Noul Hamburg din provincia Ontario. 
În înregistrarea cuvântării sale, postată pe internet, acesta mai vorbeşte şi despre cei trei ani de tratative cu Vaticanul în vederea reconcilierii cu catolicii conservatori.
La un moment dat episcopul se întreabă “cine se opunea recunoaşterii societăţii noastre de către Biserică?”. Tot el vine şi cu răspunsul “evreii, masonii şi moderniştii”, care “sunt duşmanii Bisericii”.
Societatea SSPX a mai fost în centrul unui scandal “antisemit” în urmă cu câţiva ani, când episcopul britanic Richard Williamson (care între timp a părăsit organizaţia) a negat varianta istoriei oficiale a Holocaustului. Acesta declarase în 2009, într-un interviu pentru televiziunea publică suedeză, că “între 200.000 şi 300.000 de evrei au murit în lagărele de concentrare naziste”, comparativ cu cifra oficială de 6 milioane. Acesta a mai pus sub semnul întrebării şi existenţa camerelor de gazare.
Societatea Sfântului Pius al X-lea (SSPX) este o ramură ultra-conservatoare a Bisericii Catolice, fondată în 1969 de către arhiepiscopul francez Marcel Lefebvre, a cărei reprezentanţi au fost excomunicaţi de Papa Ioan Paul al II-lea la sfârşitul anilor ’80 pentru că s-au opus constant reformelor liberale luate la al doilea Conciliu de la Vatican. Papa Benedict al XVI-lea a abolit în 2009 decizia predecesorului său, încercând o apropiere faţă de tradiţionalişti. SSPX, care are baza centrală în Elveția, dispune de 6 seminarii, 3 universități și 70 de școli și licee pe tot globul. În afara celor patru episcopi, mai are mai mult de 500 de preoți și 200 de seminariști.Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu