Amenintare sionista


Conferinte pe tema “amenintarii sioniste” organizate de un parlamentar Jobbik

autor: FrontPress 21.01.2013
0Parlamentarul Jobbik, care la sfârşitul anului trecut a cerut întocmirea de liste cu evreii din Ungaria “din motive de securitate”, intenţionează acum să organizeze o serie de conferinţe pe tema “ameninţării sioniste“. Anunţul a fost făcut chiar de către Marton Gyongyosi într-un comunicat oficial.
În luna noiembrie, Marton Gyongyosi a cerut Guvernului de la Budapesta să întocmească liste cu evreii din ţară care au dublă-cetăţenie, motivând cu faptul că aceștia ar reprezenta “un risc pentru securitatea naţională”. Declaraţiile sale au fost aspru condamnate de organizaţiile evreieşti, diverşi ambasadori străini, parlamentari şi chiar de către premierul Viktor Orban.
Politicianul maghiar, care este şi responsabil cu departamentul de relaţii externe al Jobbik, nu este la prima ieşire de acest gen. Acesta a mai declarat la începutul anului 2012, într-un interviu acordat Jewish Chronicle, că “evreii ar cumpăra Ungaria”.
Gyongyosi, în vârstă de 35 de ani, este fiul unui diplomat de carieră şi copilăria şi-a petrecut-o în ţări precum Egipt, Irak, Afganistan sau India. Deasemenea este un mare admirator al Iranului.
Sionismul este un curent politic secular, apărut în secolul al XIX-lea, care avea ca scop principal crearea unui stat evreiesc în Palestina, prin orice mijloace, inclusiv luptă armată. Este confundat adesea cu teritorialismul, curent care propovăduia şi el crearea unui stat evreiesc, dar care nu punea neapărat accentul pe spaţiile arabe din Orientul Apropiat. Sionismul a oferit şi un fundament ideologic creării Israelului după cel de al doilea război mondial iar din cauza exceselor sale a devenit tot mai criticat atât de către diverse organitaţii de stânga sau religioase, inclusiv evreieşti, cât şi de populaţia băştinaşă arabă, nevoită să-şi părăsească pământurile natale în urma ocupaţiei militare. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu