Protest

NU ESTE NECESAR CA TOTI SA FITI DE ACORD CU CELE DE MAI JOS.

 Nu înţeleg de ce ţipă Ponta si Băsescu la mine.

 De ce mă ameninţă că intră România în colaps.

 În ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare în colaps
  dintodeauna. De când m-am născut.

 Comuniştii, nu ştiu cum se făcea, dar nu se ajungeau
  fără să ne ia la contract porcul din coteţ. Erau  stăpâni pe livada noastră, pe cazanul cu ţuică, pe  orătăniile din bătătură.

 Pe capitalişti i-am primit cu bucurie generoasă, aproape nefirească. Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps.
 În dificultate a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea privatizare, şi după ce am scăpat de primul FMI, şi când duduia economia, şi când căutam luminiţa de la capătul tunelului, pe care văd că n-am mai găsit-o. Va fi, probabil, lumânarea de la căpătâiul părinţilor şi bunilor noştri.

 Şi-acum aud că România se duce fix în faliment.

 Iar guvernantii mă solicită să fiu solidară nu ştiu cu cine, să dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.

 Mă uit la Băsescu,la Ponta si la cei ce se perinda zilnic la televizor şi nu seamănă a om aflat în criză. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.

 Dar, defectul meu, am avut ochi de văzut şi urechi de auzit.

 - Da. Aparatul de stat este uriaş. Dar nu populaţia l-a făcut uriaş. Voi, clasa politică, l-aţi transformat în monstru.

 - Dacă există un monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, funcţionarul public; monstrul care a încălecat ţara asta sunteţi voi, clasa politică. Şi pentru că sunteţi la putere peste tot, voi,
 PDL,PSD  romilor,partidele minuscule cu tenta de reprezentant  minoritati, sunteţi grasul care l-a încălecat pe slab!

 Aţi devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit. Şi-apoi aţi călărit ţara, aţi luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de câtă clientelă i-aţi vârât pe gât.


 - Aţi spart instituţiile statului nu pentru că aşa era necesar, ci pentru că vă trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.

 - Aţi creat instituţii noi nu pentru că nu funcţiona statul fără ele, ci pentru că aţi avut un mofturos căruia, fiindcă i s-a năzărit să fie mare director, mare preşedinte, i-aţi fabricat o instituţie.

 Şi nu v-a ajuns: an de an, legislatură de legislatură, aţi mai creat alte structuri; aţi adus directori noi, ceilalţi au rămas în sistem. Capuse lacome,corupte si fara control,ce fac ca legea
 si bunul simt sa nu se intalneasca nicicand.

 - Nu populaţia ocroteşte fărădelegea în ţara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.

 - Nu populaţia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Şi venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat.Voi, clasa politică, aţi făcut-o:
  în guvernele formate din partidele voastre, în parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat... instituţia preşedintelui României.

 - Nu mama - mare din pământ a distrus industria, a vândut petrolul şi rafinăriile, a tăiat pădurile şi a mânărit pământurile. Ministere conduse de voi, clasa politică, au făcut-o. Prefecturile voastre, consiliile judeţene ale voastre, primăriile voastre.

 - Nu populaţia a prăpădit banii statului - sute şi mii de miliarde de lei, munţi de bani- pe licitaţii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu ghiotura, ci primarii voştri, ai clasei politice; consilierii voştri, ai clasei politice; miniştri voştri, ai clasei politice.

 - Nu populaţia a organizat doi ani întregi de dănţuieli, de parcă venea sfârşitul lumii. Voi, clasa politică, aţi făcut-o. Pe banii cui?!! Pe ăştia pe care-i tăiaţi de la pensionari!

 - V-aţi construit un aparat uriaş  de represiune: ministere, agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela voastră politică. Prin ei, controlaţi tot, terorizaţi înstituţiile mai ceva decât poliţia politică a lui Ceauşescu.

 - Nu populaţia se află în AGA şi CA din companiile şi băncile de stat, plătite, am văzut, regeşte, ci voi, clasa politică.

 - Nu populaţia a stricat ţara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politică. Cum aţi venit, aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte şi aţi luat-o iar de la zero. Şi-apoi, aţi rostogolit vinovăţii între voi, partidele politice, de parcă aţi fi jucat ping-pong cu România.

 Daţi-vă afară întâi pe voi şi clanurile voastre şi-apoi să v-atingeţi de părinţii noştri!

 Şi veniţi, acum, să mă trageţi de urechi pe mine. Să ne trageţi de urechi pe noi, că se duce România de râpă.

 Vreţi s-o scoateţi din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor şi a bugetarilor de execuţie, cei care vă ţin în spate aleşii şi numiţii, în funcţiile de conducere.

 Cu ce curaj? Cu ce moralitate?  Cata nesimtire .....

 Până să vă atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mână,de medical care se zbate sa salveze viata romanului,dar si a voastra.... restructuraţi-vă întâi pe voi!

 Daţi-vă afară şi în şomaj pe voi, pe oamenii voştri, ai clasei politice, şi după aceea scuipaţi pe noi.

 După aceea umblaţi la salariile şi pensiile necăjite.

 După aceea să-l certaţi pe bătrân că mai are îndrăzneala să trăiască, să ducă România-n faliment, cu venitul lui... gras, de 500 sau 600 de lei.

 1.Dacă nu sunteţi capabili să comasaţi sau să desfiinţaţi instituţiile de pomană create de voi, clasa politică, măcar reduceţi numărul de directori. Aveţi o droaie de şefi. Aţi umplut ţara de şefi. Pe ei daţi-i afară întâi şi după aceea ajungeţi la pensionar. Sau la doctor.

 2. Trei sferturi dintre directorii voştri pe care i-aţi instalat, moţ, în instituţiile bugetare, au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public. Daţi-i pe aceştia afară! Nu ei să mănânce cu două guri, şi de la firma lor grasă, şi de la buget, iar altul să crape de foame!

 3. Luaţi-vă clientela politică din toate AGA şi CA-urile companiilor de stat, de pe lângă primării, consilii judeţene şi ministere. Aveţi deja directori acolo, există specialişti.

 4. Daţi-vă afară consilierii de la birourile demnitarului. De ce aţi crede că ei sunt mai puţin paraziţi pe buget decât profesorul?

 5. Daţi-vă afară consilierii de pe lângă miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, căţel, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.

 6. Încetaţi să mai căpuşaţi ministerele (primăriile, consiliile judeţene) cu clientela pe care o serviţi cu miliarde de euro.

 7. Voi, clasa politică, aţi creat şi întreţineţi evaziunea fiscală şi munca la negru.mita,spaguiala si incorectitudinea Oamenii voştri, ai partidelor,  protejează.fereste si indruma intretinerea situatiei confuze. Îi apără (cu implicarea organelor statului), să nu-i descopere pe cei ce incalca legea.Spaguiala  nu are frontiere partinice,se ia si se inparte frateste,aceasta reprezinta liantul incalcarilor  legilor ... Pe toti acestia ii apără de lege,prin incalcarea legilor...in detrimentul omului sincer, neprotejat si aflat in afara acestui cerc,,,de protejati.

 8.După ce veţi face toate astea, abia atunci să aveţi îndrăzneala să vă legaţi de bătrânii acestei ţări,de oamenii cinstiti si pana acum rabdatori.

 Asta este România, dle Băsescu. Asta e Romania domnule Ponta. O ştiţi, o cunoaşteţi, dar nu îndrăzniţi să vă apropiaţi de clanuri.

 Dar vă este la îndemână să-i jupuiţi de vii pe bătrâni.

 Sunt inofensivi.

 Ascultători.

 Mult prea blajini.

 Tăcuţi.

 Loviţi-i cu nădejde!

 Nu ţipă. Daţi mai departe la toţi prietenii şi cunoscuţii,poate aşa o să ne trezim şi o să le dăm ce merită acestei adunaturi mafiote de golani.

5 comentarii:

 1. CORECT
  doar ca e cazul sa trecem de la vorbe,proteste talkshow-uri ,la fapte ,actiuni...oare se gaseste careva sa faca asta ?

  RăspundețiȘtergere
 2. Sa nu mai stam pasivi ,hai sa iesim in strada ,sa cerem capetele vinovate .Si-au facut legi sa stea la adapostul lor,pentru care poporul nu trebui sa semneze ,nu este poporul important ,ei sunt cei importanti ,noi suntem de sacrificiu.Sa nu fim obligati sa-i suportam mandatul de patru ani , cand vrea poporul sa-i dea jos din functii si sa plateasca ce a gresit chiar cu viata .

  RăspundețiȘtergere
 3. Cativa tragatori de elita ar da satisfactie acestui popor necajit ,nu judecatori corupti care taraganeaza procesele 10 ani si da condamnari cu suspendare.

  RăspundețiȘtergere
 4. Mai lasati-o moarta!
  Cine a votat 70%? Sau cine n-a mers la vot de au iesit 70%?
  Cine si ce latra inainte de alegeri? Bagati-va la vot si votati ceea ce ziceti ca trebuie si mai lasati prostiile. Incercati sa faceti valuri, sa va dati mari acum (inainte si dupa alegeri) acum si cand la o adica, la alegeri ioc.

  RăspundețiȘtergere
 5. Da vorbim vorbe... Vantul bate ursul trece!
  Hai la fapte NU vrajeala.
  ROMANIA, TREZESTE-TE!

  RăspundețiȘtergere