Ne fura

Ei ne fura, noi sa platim

autor: FrontPress 20.08.2013

cioaba basescuA murit ”regele”… Cioabă al ţiganilor. Sunt sigur că vestea aceasta a ajuns cumva, prin diferite canale media, la majoritatea românilor astfel încât nu mai este o ştire. Cumva a ajuns şi la urechea mea, spre dezinteresul meu, dar alături cu această ştire la urechea mea a ajuns şi o altă, mai interesantă. Am înţeles că familia ”regelui” vrea ca statul român să plătească nişte costuri care ar fi fost necesare pentru spitalizarea lui Cioabă, camera de hotel şi mai ştiu eu ce. Din fericire, după ore lacrimogene pe televizor, statul a refuzat să plătească costurile familiei Cioabă prin Turcia. Măcar atât, dar totuşi, de unde atâta tupeu?
Cum s-a trezit familia unui autointitulat ”rege” al ţiganilor să ceară bani de la stat ? Ce drept legislativ sau moral au avut aceşti hoţi ( fiindcă asta sunt ) să facă acest lucru ? Nici unul. Din contră, dacă tot vorbim de legi şi moralitate să ne aducem aminte că familia Cioabă trăieşte împărăteşe comparativ cu populaţia României în plină criză economică. Acest a fost obţinut prin relaţii bine puse, prin furt, prin şantaj, prin orice alte mijloace pe care ziarele şi televiziunea le-au prezentat de nenumărate ori în trecut, dar care au fost orice doar legale nu. Dar iată, neamurile lui Cioabă cer bani de la stat.
Înainte ca aceşti caraghioşi care se cred în poveşti cu zâne măseluţe să ceară bani de la stat ar face bine să dea statului înapoi averile furate, dealtfel şi indivizilor care au avut de suferit de pe urma lor. Înainte să ceară bani de la stat ar face bine să se integreze în societatea românească şi să renunţe la a forma un stat în stat. Ei oricum au ”rege”, sau au avut, dacă doresc bani de la stat să ceară statului ţigănesc pe care şi l-au format să-i reprezinte pe teritoriul statului român. Lucru dealtfel ilegal pe teritoriul României unde toţi răspund în faţa aceloraşi autorităţi şi legi, cu un singur guvern, nu cu N regi şi împăraţi.
Cioabă a murit, n-am ce zice, să se odihnească în pace şi bunul Dumnezeu să-l ierte, dar să nu ne bântuie pe noi cu neamurile lui şi să ceară bani statului de parcă ar fi fost cine ştie ce personalitate publică. A fost un om care a comis o mulţime de ilegalităţi, infracţiuni mai mici sau mai mari, şi care s-a autointitulat rege pe teritoriul unui stat care ar trebui să aibă un singur cap. Mă rog, statul român o fi unul mutagenic şi are mai multe capete, deşi mă îndoiesc. În orice caz statul nu este dator cu nimic ”regelui” Cioabă şi nici neamurilor sale rămase pe pământ. Ei au furat de la stat, să fie mulţumiţi că statul nu-şi preia averile. De Alexandru Suditoiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu