Pumnul maghiar

Autonomia inarmata a pumnului maghiar

autor: FrontPress 09.08.2013

unguriCând nu mai au răbdare să mai defileze sub formă ”civică” și ”europeană”, extremiștii maghiari trec la pumni. Este cazul primarului din Miercurea Ciuc, Robert Raduly, dar și al prezenţei ciudate a unei organizaţii paramilitare la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal care are loc în prezent la Joseni, în Harghita. Semn că marii luptători pentru idealurile lui Horthy nu mai au răbdare și că își dau arama pe faţă.
A crezut cineva în lupta pașnică și plină de ”argumente” a extremiștilor maghiari? Foarte rău, pentru că în spatele ei se ascunde altceva. Ca dovadă, primarul din Miercurea Ciuc dă cu pumnii în centrul orașului într-un angajat al statului român. Dar acest incident este minor prin comparație cu prezența mișcării paramilitare“Nemzeti Őrsereg Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület” din Ungaria, un fel de gardă patriotică păstrătoare de tradiții militare, la tabăra tineretului maghiar care se desfășoară la Harghita. Organizația este, de fapt, continuatoarea sub alt nume a Gărzii Maghiare interzise până și în Ungaria ca mișcare de extremă dreapta. În plus, la eveniment va fi prezent și fostul șef al Gărzii Maghiare, Vona Gabor, în prezent lider al partidului nazist Jobbik. Pentru ca meniul să fie complet, și Țara Bascilor va avea un reprezentantla eveniment, poate pentru a-i învățat pe extremiștii maghiari cum au luptat teroriștii ETA împotriva statului spaniol.
De ce este nevoie de uniforme militare și de demonstrații de forță la o tabără a tineretului maghiar dedicată autonomiei? Și de când a devenit România locul de expozeu a nebuniei extremiste de inspirație nazistă?
Extremiștii maghiari nu mai fac efortul de a se ascunde în spatele cuvintelor frumoase. Amenințările lor la adresa integrității României iau de aceea forme din ce în ce mai amenințătoare. Semn că anunțul privindprotectoratul Ungariei este luat mai în serios decât au vrut să creadă unii dintre liderii de opinie din România, care au tratat-o ca pe o glumă proastă. Proastă, da. Glumă, nu.
Liderii maghiari deja se comportă ca și cum ar fi stat în stat. Înainte de a obține ceva juridic, ei instaurează prin teroare mai mult sau mai puțin vădită o stare de fapt: că nimeni nu le poate face nimic. Disprețul lor la adresa justiției sau a reprezentanților statului român este fățiș și nedisimulat. Iar pelerinajul tuturor fantomelor trecutului la diferitele tabere și întâlniri organizate de tot felul de grupări nazisto-horthyste pe teritoriul României reprezintă o încălcare a legilor acestei țări și o formă de a arăta că nu dau doi bani pe statul român.
Acest obicei de a-i primi pe toți descreierații la noi acasă să-și verse veninul urii și al amenințărilor împotriva României trebuie să înceteze, într-o formă sau alta. Nu este suficient doar să le tăiem finanțările pe teritoriul românesc, ceea ce am demarat deja printr-un proiect de modificare a legii partidelor, ci trebuie să interzicem expres orice forme de manifestare publică extremistă care are ca scop încălcarea Constituției și care se concretizează prin declarații și atitudini publice anti-românești și anti-statale. Dacă Ungaria tolerează și încurajează mentalitățile din al doilea război mondial și vrea să devină celebră ca țară care a reînviat nazismul și nebunia rasismului, nu are decât. România nu mai poate accepta să fie scena jocului periculos și, mai nou, violent, al ”elitelor” revizioniste maghiare care își găsesc împlinirea în tabere paramilitare și în ridicarea de statui ”eroilor” nazismului. De Bogdan Diaconu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu