OUATU (IV)

Episodul  al IV- lea: AMERICANU'

Dragi prieteni, autori 100Ro si vizitatori,

Sunteti invitati cu totii, ca prin comentariile voastre sa deveniti coautori la povestea piramidala ce s-a infiripat, "OUATU". Numai prin voi povestea se va povesti pe sine. Pentru cei care inca nu ati "rasfoit" postarile anterioare, e bine sa stiti ca povestea a plecat de la o propunere

Intrati pe comentarii si continuati de unde s-a oprit povestea. Nu exista reguli, oprelisti si nici intelegeri prealabile intre autori. Fiecare contribuie cu harul, priceperea si interesul propriu pentru eroii nascuti si inca nenascuti de muzele bloggerilor. Orice ar iesi din povestea aceasta: drama, psaltire, tragedie, ghid turistic, tragicomedie, SF, roman fluviu, poveste de amor, etc..., nu va conta. Important este sa mearga mai departe. Sunteti bineveniti! Intrati si scrieti de cate ori va va facea placere! Curaj, mult succes si... aventura placuta!

Dan Ioanitescu spunea...
Iesira cam abatuti din primarie. Ionel se uita pe furis in toate partile. Ar fi vrut s-o stearga c-avea o intalnire cu gasca. Popa se gandea ca luat pe sus de Sultana, uitase in camara coliva stransa de la ultimele parastase iar porcii lui acum trebuie ca faceau mare harmalaie. Sultana se gandea ca totusi ar trebui sa ia un pui din piata, dar unul viu ca aia chinezesti congelati scosi din oala parca aveau gust de carton... Mdeh...Dadura coltul si tocmai se pregateau sa-si ia la revedere.
-Uite-l pe englez! zise Ionel
-Unde-i!
-Uite-l colo in capu' strazii!
Parca intelesi o luara la goana in directia aratata de Ionel. De data acesata Sultana ramase in urma sonticaind cu toporul in banduliera.
-Hey, Sir! Wait a minute, please! striga Ionel.
Englezul se intoarse cu o fata mirata. Popa se-nfipse primul.
-Hey Mister! Do you speak english?
-Of course I do! zambi englezul.
-Pai bine ma, ce i-ai propus tu ma, baietului meu, ma? Unde-s banii, ma?
-What?
-Ce-a ouat ma? Tu-ti pastele ma-tii! Scoate banii!
-Ce zice, ce zice? intreba Sultana gafaind si agitand toporul, caci reusise sa prinda numai ultimele cuvinte ale popii. Ce zice c-a facut cu rata? Baaiii... ochelaristule, ce-ai facut ba cu ratza mea? Scoate ba, rata!
La vederea toporului englezul facu doi pasi inapoi si-ncepu sa-si pipaie pistolu' din parpalac. Se razgandi in ultimul moment si baga mana in buzunarul de la piept cu intentia sa scoata pasaportul. Se razgandi din nou.
-I am American Citizen!


aalliinnaa spunea...
- Poti sa fii tu si cetatean pe Marte, ce-ai cătat la raţa mea! Sau te pomeneşti că vrei s-o iei cu tine, să o duci la marţieni ori americani...ca tot aia sunteţi?
Popa mai trase vreo două înjurături în gând, nu de alta dar se cam temea de gestul englezului de a duce mana la buzunarul de la piept. Deh! vazuse şi el câteva filme ameicane la viaţa lui!

- Mă, american citizen, tu crezi că la noi umblă raţele cu colaci în coadă, mă? Un' te crezi tu, mă? În vestul sălbatic?
- Please, be pacient!
- Pacient? Ăsta vrea să ma facă pe mine pacient? Sultano, unde-i toporul?
Şi cum, în agitaţia de acolo, nu se ştia cine pe cine trăgea şi împingea, unde nu ştiu cum se învârte Sultana cu tot cu topor şi-l păleşte pe bietul american citizen drept în buzunarul de la piept!
American citizen cade lat si odată cu el şi pistolul despicat în două de lama cuţitului....


tasha spunea...
-Aoleu, parinte,l-am palit .... apuca sa zica Sultana si simti cum vede negru in fata ochilor,o apuca o ameteala dintr-o data si-i spuse popii:
-tine-ma parinte,ca pic jos....
-Sultano,Sultano,revino-ti...Doamne,uite in ce pacat am cazut,americanul la pamint ,tie ti-e rau...ia du-te repede,copile,si cheama-l pe sefu' de post...pe Mardare,pfui,diavolul de rata uite ce ne face...
-ma duc tata,chiar acuma,zise copilul si-o zbughi la fuga...
Americanul intins la pamint ,misca usor degetele mainii stangii,raceala zapezii se pare ca ii facea bine....incepu sa clipeasca din ochi si sa murmure incet:
-fuck you...afurisiti de romani...



100 Ro spunea...
In scurt timp,isi revine americanul,se ridica,si o ia la goana.

Chiar in acel moment,a ajuns Ionel cu seful de post.Isi revine si Sultana dupa cateva secunde,si se uita in jur,cautand Americanul din priviri.
-A fugit,e ceva dubios la mijloc.Sa mergem dupa el!
Americanul,fara sa observe ca "prietenii" lui din Romania il urmaresc,se indreapta cate padure.Sultana si ajutoarele ei nu au indraznit sa se apropie prea mult,sa nu fie descoperiti,asadar s-au hotarat sa stea la panda,pana cand iasa americanul de acolo,dupa care vor face o cercetare minutioasa in padure,cu speranta ca o vor gasi pe Tzushca.A trecut doar o ora,si americanul iasa din padure,indreptandu-se din nou inspre sat.Dupa ce a disparut pe orizont,Sultana si ceilalti intra in padure.Nu a trecut mult timp,si incep sa apra indicii.
-Urme de roti de masina! Striga seful de post,fata lui exprimand o mandrie,pentru ca el le-a vazut primul.

Au urmat cu totii urmele,si spre marea lor surprindere,in adancul padurii era o duba neagra,cu geamuri fumurii,si numere de inmatriculare americane.
-Acolo trebuie sa fie Tzushca! Striga Sultana.
-Dar cum o deschidem? intreaba parintele.
Seful de post zambea.
-Mai ce credeti,ca eu nu am invatat de la hoti? spune el,zambind
scoate din buzunarul interior a uniformei o pontoarca,si o unealta de torsionare a yalei,si tic-tic in 15 secunde a deschis usa de spate a dubei.
Dezamagire!Tzushca nu era.
-Fie ce-o fi.Ne urcam in duba,si asteptam,sa vedem unde va merge americanul.Cu siguranta acolo va fi ratusca mea.Sunteti cu mine? spune Sultana.

S-au urcat toti cei patru in duba,si au asteptat.Cu siguranta,rabdarea le-a fost pusa la incercare,pentru ca au trecut 3 ore,si americanul nu isi face aparitia.In duba era intuneric,nuse vedea afara.Si nu se vedea nici in partea de fata,acolo unde sede conducatorul,pentru ca nu avea geamuri in spate.
Deodata,se aude miscare in afara dubei.Se trantezste usa de fata,si porneste motorul.Prietenii nostrii,bucurosi ca in sfarsit o vor gasi pe Tzushca,s-au decis sa mentina linistea,pentru a nu se da de gol.Dupa aproximativ 2 ore de mers,duba se opreste.Apoi porneste din nou,si dupa ce face cateva manevre scurte de inainte,inapoi,si stanga-dreapta,se opreste din nou.
Usile se blocheaza,cu ajutorul inchiderii centralizate a dubei.Sultana se sperie.
-Ce ne facem?

-Mai asteptam. spune seful de post.
Si asteapta,asteapta,trec 12 ore,cand se simte parca un cutremur.
-Ce a fost asta??!! se intreaba toti,intrand in panica.

Dupa 10 minute,se aude o activitate intensa,si duba este pornita din nou.Prietenii nostrii se hotarasc sa ia masuri.Au inceput sa strige,sa faca galagie,si sa loveasca in panourile laterale ale dubei.Duba se opreste brusc.Se deschide usa de spate,si cine credeti ca este?Bineinteles,americanul,aparent foarte speriat,si nervos.
-Get out,now!! striga strainul.De fapt,nici nu era chiar atat de strain.Mai degraba,Sultana,popa,Ionel,si seful de post erau straini.Au iesit din vehicul,si au vazut ca tocmai rasare soarele.intre timp,americanul i-a abandonat,turand motorul in exces,in timp ce a demarat cu forta.
Se uita in jur,si mare le-a fost mirarea,sa vada in orizont zgarie nori,masini ne mai vazute pana atunci,si straini,care vorbeau o alta limba,decat a lor.Vorbeau limba engleza.
-Unde am ajuns? intreaba...


Aalliinnaa - episodul al V-lea,
Alexandru Hategan - episodul al VI-lea,
Feri - episodul al VII-lea s.a.m.d.
Pentru cei care vor fi gazdele urmatoarelor episoade dati va rog clic aiciSucces!

10 comentarii:

  1. -Valeu,maica,visez,sau ce mi se intampla?nu pot sa cred!parinte,parinte...am ajuns in rai?
    -Sultano,stai sa ma minunez un pic..Domnul a fost darnic cu noi,asta nu-i masina,frate!asta e farfurie zburatoare,OZN,cu forma de masina,mai sa fie!si parca n-am crezut in asa ceva...uite ca mi-e dat sa vad si clipa asta...multumesc,Tie,tata ceresc,m-ai rasplatit!nu te-am slujit degeaba!
    Ionele,tata,uite ca tot iti doreai sa ajungi pe pamintul fagaduintei,aici suntem!pacat ca nu-i si maica-ta aici...ce s-ar fi minunat ! zice popa si-l trase spre el pe Ionel,care nu realiza inca ce se intampla,era prea buimacit.
    -tata,cum au fost astia in stare sa faca blocurile astea asa inalte,ma doare grumazu' sa stau asa intins cu ochii in soare,astia zgarie norii,o sa vina ploaia tata,aici nu mai trebuie sa tragi clopotele sa ploua...ploia vine nechemata.
    -asa e fiule,astia au de toate si soare si nori precum le e pofta...
    Mardare insa era cam amarat,a apucat sa paraseasca teritoriul de competenta fara sa-si anunte superiorii,si asta nu -i suna a buna,parca vedea ca se va alege cu masuri de la IGP,ca astia nu glumesc tata,nu raportezi,platesti nesabuinta,dar..."o s-o scot eu cumva la capat...ca doar sunt in exercitiul functiunii"gandi el...si se si vazu in mintea lui cu un galon in plus pentru fapta lui de vitejie.
    Eheee,Mita ,draga nu stii tu cu cine te-ai insurat! isi spune el in gand si nici una nici alta se gandi la un plan de bataie....
    -Oameni buni,hai sa vedem cum facem...incotro o luam,sa nu ne pierdem cu firea...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ajunsi pe taramul fagaduintei, aventurierii fara voie pareau acum tare buimaciti. Li se aratau in fata ochilor baieti holtei cu parul lung, fete grabite, magazine si buticuri rupte parca din alta lume.
    Ionel, cu gatul indoit, masura cladirile inalte si se invartea ca un titirez neobosit.
    Sultana, ca orice femeie, isi bulbuca ochii in fata unei vitrine in care erau expuse niste rochii cum ea nu mai vazuse pana atunci. "Valeu taica, astea p-aci umbla mai dezbracate decat imbracate. Pai din perdeaua mea din casa dinapoi as coase niste rochii mai ceva ca astea."
    In acest timp, popa era cu gandurile sale: "Iaca asa arata raiu'!" Zari apoi niste fete deochiate cu fuste mai scurte ca un brau barbatesc si care ii aruncau niste priviri cum nu vazu la Mita decat in tinerete. Sari ca ars sa-i acopere ochii lui Ionel. "Aista nu-i rai; a fi taman iadu'!"
    Fara sa bage de seama, o duba neagra se opri brusc in dreptul lor din care patru barbati mascati iesira si se indreptau amenintator catre ei.
    "Ce matahale!" Atat apuca Sultana sa strige caci cei patru ii inhatara si jap, ii indesara in masina ca pe sarmale. Duba porni in graba, asa cum isi facu si aparitia.

    RăspundețiȘtergere
  3. I-am zis eu ZA INGLISMAN dar cred ca era mai potrivit THE AMERICAN CITIZEN. Ce spuneti?

    RăspundețiȘtergere
  4. Mardare era cel mai socat,cum adica isi permite cineva sa-l ia pe sus?"eee!!!dracie! asta e meseria mea",gandi el..."dar nici eu nu iau pe sus pe nimeni,inainte de a le spune cine sunt si cu ce-au gresit,mascatii astia is picati din luna?nu cunosc drepturile omului?halal civilizatie!"
    -Sa stii tata ca eu nu mai pricep nimic?unde ne duc astia?pai ne tot poarta in masini in loc sa ne intrebe daca nu cumva ni-i foamne,ca eu tata zau ca nu mai poci rabda,ce buna era acum o bucata de prescura,as manca-o si goala,n-as face mofturi!
    Gandul Sultanei era insa la casa,ce-or face amaratele ei de animalute,cine o avea grija lor?ca stia ii poarta ca-n filme nu-i lasa sa se dezmeticeasca defel.
    -Parinte,parinte,pacatele mele,uite unde ne adusa pe toti Tzushca mea...mai bine o lasam asa de pomana celui care a pus mana pe ea,sa-i fii cazut bine si sa-mi fie pomana dupa raposatu'...se vaicari biata femeie.
    -Sultano,D-zeu e cu noi!suntem in grija lui,nu te pierde cu firea...iar tu Ionele mai rabda fiule,ca s-or indura astia sa ne dea si mancare pan' la urma,marturisesc ca si mie imi cam chioraie matzele,dar pana nu vad ce vor astia cu noi,nu cred sa pot baga ceva in gura.
    Bine tata,bine...fac post negru pe capu' englezoiului care ma pusa sa iau ratza tushei Sultana.
    -Shut up!!!! Striga cel din fata care statea in dreapta soferului care parea a fi boss-ul.
    -ce zisa? intreba Sultana?
    -zisa sa tacem din gura,talmaci Ionel vorba englezului.

    RăspundețiȘtergere
  5. In duba era intuneric bezna. La un moment dat se auzi zgomotul unei pupaturi "Mmmmmoaaa... tzoc" si-apoi "jap!" traznetul unui dos de palma.
    Popa gandi iute:" unul din nemernicii astia doi, sper sa nu fi fost Ionel, ca-l smintesc in bataie, a-ncercat s-o pupe pe Sultana si ea i-a dat o palma.
    Mardare, uluit: Tzapu al batran de popa sau zanaticu' de fiu-sau a-ncercat s-o pupe pe Sultana si ea mi-a dat mie o palma!
    Sultana : "Popa a-ncercat sa-l pupe pe Mardare sau Mardare pe popa? sau Mardare pe Ionel sau zanaticul ala mic pe Mardare? Oricum, unul din ei a-ncasat-o. Ptiuuuu...!!! scarbosii dracului, Doamne apara-ma si pazeste!"

    Ionel radea pe-nfundate cu gura pana la urechi si era multumit nevoie mare. Bine ca era intuneric si nu se vedea! "Las' ca merita! El m-a spus lu' tata cand fumam cu baietii in cimitir. Si-o sa mai imi pup inca o data mana singur si-o sa-l troznesc iar pe Mardare, da' mai incolo, cand n-o sa fie atent!"

    RăspundețiȘtergere
  6. Oana, draga,
    Americanu'. Simplu! Te-ai gandit bine!

    RăspundețiȘtergere