Grecii

Homosexualii greci au perturbat slujba de sfintire a apelor

autor: FrontPress 07.01.2014

0Cu ocazia marcării Botezului lui Hristos, a fost organizată luni în Piraeus o ceremonie religioasă ortodoxă tradiţională de sfinţire a apelor. Homosexualii au ţinut însă să perturbe slujba şi să se sărute în public, în semn de protest faţă de episcopul local Serafim, cunoscut pentru convingerile sale conservatoare.
Homosexualii, înconjuraţi de jurnalişti, au început să se sărute oestentativ în momentul în care ierarhul a aruncat simbolic o cruce în mare. Reprezentanţii minorităţilor sexuale au împărţit deasemenea mai multe pliante de propagandă.
Prelatul ortodox a cerut recent excomunicarea politicienilor care vor susţine legalizarea “căsătoriilor” gay, chiar dacă Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat recent Grecia pentru excluderea homosexualilor de la parteneriatele civile. Curtea a decis că Grecia nu a oferit “motive convingătoare și solide” în justificarea excluderii homosexualilor.
Biserica Ortodoxă este biserică de stat în Grecia iar credincioşii ortodocşi aclătuiesc între 95 şi 98 de procente din totalul populaţiei. Sursa: FrontPress.ro
312

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu