Pink Floyd

Fondatorul Pink Floyd acuzat de “antisemitism”

autor: FrontPress 02.08.2013

porcu'Roger Waters, fost membru al legendarei trupe rock Pink Floyd, a fost din nou acuzat de antisemitism deoarece a purtat o uniformă “în stil nazist” la un concert care a avut loc în Belgia.
Artistul, un critic acerb al Israelului, a urcat pe scenă în 20 iulie purtând o haină lungă de culoare neagră, având pre braţ şi o brasardă similară cu cea purtată de foştii naţional-socialişti germani. Deasemenea, parte a spectacolului a fost şi o scenă care a inclus un balon în formă de porc pe care a fost proiectată steaua lui David, un simbol cunoscut al iudaismului, alături de însemne comuniste şi logo-uri ale unor mari companii transnaţionale.
Roger Waters este o figură proeminentă a mişcării de boicotare a Israelului, comparând adesea statul sionist cu fostul regim de apartheid din Africa de Sud.
În urma concertului din Belgia, publicaţia evreiască Joods Actueel a cerut guvernului să ia o poziţie oficială prin care să condamne clar “antisemitismul” din cadrul evenimentului. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu