Bitcoin

Germania accepta BITCOIN ca moneda legala

autor: FrontPress 24.08.2013

bitcoinGermania a devenit prima ţară din lume care să recunoască moneda virtuală bitcoin ca una legală, cu statutul de „monedă privată” și se pregătește să impună taxe pe profitul făcut de companiile care o folosesc.
Orice profit ce vine de pe urma tranzacționării cu bitcoini ar putea fi taxat cu până la 25% de către guvernul german, scrie The Telegraph. Cel puțin aceasta este intenția, punerea în practică fiind mai dificilă, având în vedere că tranzacțiile cu bitcoini sunt anonime.
Decizia ministerului de Finanțe vine după ce Tailanda a interzis moneda virtuală din cauză că nu există legi care să reglementeze tranzacțiile cu Bitcoin. Asta înseamnă că este ilegal să cumperi și să vinzi bitcoini, să cumperi și să vinzi bunuri sau servicii la schimb pentru bitcoini, să trimiți sau să primești bitcoini de la cineva din afara țării.
În iunie, guvernul american a anunțat că va analiza monedele virtuale precum bitcoini, de teamă că americanii ar putea să le folosească pentru a scăpa de taxele către stat. De pe Semnele Timpului
nobody_gets_me_bitcoins_-4e4c2ea-intro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu