Criza acum incepe

Ilie Serbanescu: Criza abia acum incepe in Romania

autor: FrontPress 12.08.2013

saracieAnalistul economic Ilie Șerbănescu a declarat că în România criza abia acum începe. Această afirmație e argumentată de faptul că sectorul privat începe să simtă și el efectele crizei, după ce tăieri salariale masive și reduceri de personal au avut deja loc în sectorul bugetar.
“Părerea mea persoanlă este că, în România, criza abia începe, pentru că începe această criză în sectorul privat. (…) De 20 de ani, are loc un transfer masiv de la stat la privat, pe mai multe căi, privatizarea e doar o parte micuţă, cea mai mare parte e vizibilă prin relaţiile pe care statul le are cu sectorul privat din punct de vedere economic”, a spus analistul Ilie Şerbănescu, duminică, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3. ”De 20 de ani are loc acest transfer”, a adăugat Şerbănescu.
Analistul a mai afirmat că există firme private în România care apar pe piaţă doar datorită statului. ”Privaţii o vor duce mai greu, pentru că nu vor mai avea de unde să-şi tragă seva, de la stat”, a declarat acesta.
Potrivit lui, în ultimii patru ani, 100.000 de societăţi au intrat în insolvenţă, iar acum în România avem 600.000 de firme active.
Reputatul economist, pentru scurtă vreme ministru al reformei în timpul guvernului Victor Ciorbea, a făcut în ultimii ani o serie de afirmaţii tăioase contra sclavagismului financiar şi împotriva înstrăinării resurselor naturale şi a sectoarelor strategice ale industriei naţionale. El a mai acuzat Uniunea Europeană că practică un “colonialism economic” faţă de ţara noastră. Deasemenea, în toamna anului 2011, România a fost catalogată drept o “anexă bananieră” a UE. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu