Oras pentru albi

Un american vrea sa construiasca un oras “doar pentru albi”

autor: FrontPress 30.08.2013

albCraig Paul Cobb, un activist pentru drepturile albilor din SUA, a anunţat că intenţionează să ridice un orăşel unde să locuiască doar “arieni”. Bărbatul de 62 de ani a cumpărat terenuri şi imobile în localitateaLeith din Dakota de nord, un “orăşel fantomă” cu doar 19 locuitori. Localitatea ar urma să fie redenumită “Cobbsville”, după ce va atrage şi alţi adepţi ai ideilor segregaţioniste.
1“Imaginaţi-vă cum ar fi să te relaxezi vorbind despre politică cu vecini care au aceleaşi concepţii despre viaţă ca şi tine. Imaginaţi-vă ce publicitate internaţională am obţine pentru cauza noastră”, a scris acesta pe o reţea de socializare.
Cobb îi mai sfătuieşte pe cei care vor dori să se alăture proiectului său să afişeze public “steaguri radicale” şi să se înregistreze la biroul electoral pentru a putea vota şi astfel să obţină “controlul politic” al orăşelului.
cobbBărbatul a imaginat şi o viitoare închisoare unde să fie trimişi “jurnaliştii recalcitranţi şi comuniştii care vor încălca legile locale”.
Cobb s-a mutat în Estonia în 2005, după ce a moştenit o avere de circa 85.000 de dolari. Din cauza activităţilor politice a fost expulzat în Canada de micul stat baltic. Acolo a fost arestat pentru scurt timp în 2010 pentru “promovarea urii”. După tot acest periplu s-a restabilit în SUA.
leithPlanurile lui pentru orăşelul Leith l-au îngrijorat pe singurul locuitor de culoare, Bobby Harper. “Cu cât se va vorbi mai mult despre asta, cu atât şansele noastre cresc să scăpăm de el. Lumea e binevenită aici dacă se vrea să se aducă îmbunătăţiri comunităţii. El însă a venit să aducă ură”, a declarat acesta pentru The Bismarck Tribune.
“Nu a cauzat probleme până acum”, a spus la rândul lui şeriful regional Steve Bay. “Nu stă aici în permanenţă iar până acum nu a făcut nimic ilegal”, a mai afirmat acesta. Sursa: FrontPress.ro
Imagini din orăşelul Leith aici şi aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu