Scandal

Scandal “fascist” in Spania: Membri ai partidului de guvernamant fotografiati cu bratul drept ridicat

autor: FrontPress 23.08.2013

1Aripa de tineret a Partidului Popular (PP) din Spania, formaţiunea conservatoare aflată la guvernare, a deschis o anchetă internă după ce mai mulţi membri ai organizaţiei au fost fotografiaţi salutând “în stil nazist”, cu braţul drept ridicat spre cer.
Conform unui comunicat de presă al PP, a fost deschisă o anchetă internă care vizează mai mulţi membri ai organizaţiei de tineret şi care urmăreşte să stabilească dacă s-a încălcat statutul formaţiunii sau vreo lege în vigoare. Ulterior, o comisie va analiza individual cazul fiecărui membru şi va stabili dacă este optimă excluderea din partid.
Săptămâna trecută, liderul aripii de tineret a PP din oraşul Xativa, Xesco Saez, a postat pe Facebook câteva poze unde apare salutând cu braţul drept alături de mai mulţi prieteni. Imaginile au fost preluate de presă şi s-au răspândit cu repeziciune, stârnind un val de critici din partea opoziţiei şi a organizaţiilor de stânga.
Xesco Saez susţine că fotografiile erau private, contul său de Facebook fiind spart iar pozele furate.
În urma scandalului, liderul local al Partidului Popular, Jorge Herrero, a fost forţat să îşi ceară scuze oficiale.
2La începutul lunii august, un alt scandal a zguduit filiala din Xativa. Secretarul local pentru sport al formaţiunii, Jorge Roca, a fost fotografiat alături de un grup de suporteri cu vederi politice naţionaliste. Unii dintre aceştia salută cu braţul drept ridicat, în timp ce alţii ţin un steag spaniol pe care apare o rună nordică. Şi acesta a fost nevoit să îşi ceară scuze, după ce poza a fost făcută publică.
329Publicaţia online Gente de la Safor a mai relatat recent şi cazul secretarului general din Gandida al aripii de tineret a PP, Daniel Terrades, care şi el a fost fotografiat salutând “în stil fascist”, în faţa unui monument din perioada regimului autoritar al generalului Franco. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu