Jos masca !

Ecologistii si nationalistii au iesit degeaba in strada in ianuarie 2012: Proiectul exploatarii aurului cu cianuri a fost aprobat!

autor: FrontPress 28.08.2013

ponta RMGCEcologiştii şi naţionaliştii au ieşit degeaba în stradă în ianuarie 2012 împotriva Guvernului lui Traian Băsescu, care susţinea public compania RMGC de a extrage aur la Roşia Montana. Proiectul exploatării aurului cu cianuri a fost aprobat de premierul Victor Ponta.
Executivul social-liberal a dat undă verde scoaterii aurului de la Roşia Montană. Proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană a fost aprobat în şedinţa de marţi a Guvernului şi va fi transmis Parlamentului spre adoptare. Aprobarea proiectului de lege a fost confirmată de Guvern, printr-un comunicat.
“Guvernul a aprobat acest proiect de lege care, potrivit procedurii, va trebui adoptat de Parlament. Principalele măsuri propuse în proiectul de lege sunt: Aprobarea Acordului privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montana; potrivit acestui acord, acţionarul majoritar al RMGC va transfera în etape cu titlu gratuit către acţionarul minoritar controlat de statul român o cotă de 5,69% din capitalul social al RMGC; participaţia indirectă a statului român urmează să ajungă astfel la 25%. Redevenţa minieră aplicabilă proiectului minier va fi de 6% (faţă de 4 % în cazul celorlalte miniere) cu opţiunea statului român de a solicita plata acesteia în natură. De asemenea, investitorul se angajează să întreprindă conservarea, amenajarea şi revitalizarea patrimoniului cultural, să asigure protecţia mediului şi eliminarea poluării istorice, să contribuie la dezvoltarea economică şi culturală durabilă a comunităţii din Roşia Montană”, se arată în comunicat.
Din dezvăluirile recente de prin media centrală reiese clar că USL s-a folosit electoral în ianuarie 2012 de ecologişti şi naţionalişti, care se împotriveau companiei RMCG de a exploata aurul cu cianuri la Roşia Montana, lucru ce duce la poluarea apei în Munţii Apuseni şi la distrugerea patrimoniului istoric al localităţii. Ca să iasă tinerii ecologişti şi naţionalişti în stradă împotriva lui Traian Băsescu, liderii PSD şi PNL i-au minţit cu sânge rece pe români că sunt împotriva companiei multinaţionale. În realitate, Victor Ponta şi Crin Antonescu s-au folosit politicianist şi electoral de românii naivi care au ieşit în stradă în ianuarie 2012 pentru a da jos Guvernul Emil Boc şi a accede ei la putere pentru a putea fura în continuare ţara şi a face jocurile RMCG. A fost o strategie abilă a USL de a mai păcăli poporul, ca Ion Iliescu în decembrie 1989. În timp ce tinerii ecologişti ai lui Mihai Goţiu, galeriile de fotbal şi naţionaliştii de la TPT şi ND ieşeau în stradă pentru democraţie şi împotriva RMGC, Victor Ponta prin firmele mamei şi a primei neveste făcea afaceri de zeci de milioane de euro cu statul, cu Şova, şi, mai ales, cu Dorin Cocoş, sub oblăduirea Elena Udrea, favorita preşedintelui. Tinerii au fost minţiţi şi prostiţi în faţă de Victor Ponta să iasă în stradă. Ei au fost folosiţi de USL pentru ca o camarilă rapace a lui Ponta sau Antonescu să ajungă la masa cu bucate, să continue corupţia şi să implementeze intenţiile RMCG de a exploata aurul cu cianuri la Roşia Montana. Tinerii ecologişti şi naţionalişti au luat ţeapă de la USL. Victor Ponta se dovedeşte un mitoman aflat pe statele de interese ale companiilor multinaţionale.
După marea ţeapă trasă de USL tinerilor români în ianuarie 2012 mi-am propus ca niciodată să nu mai ies în stradă ca să cadă un guvern sau un partid, ci doar pentru România şi poporul român. De Ionuţ Ţene –NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu