Spionati

Londonezii, spionati din pubele

autor: FrontPress 21.08.2013

pubelaIn Londra, un nou spion şi-a făcut apariţia. Este vorba despre pubele care pot accesa cu uşurinţă şi înregistra datele din telefoanele inteligente. Pubelele sunt dotate cu tehnologii avansate care oferă totodată informaţii despre vreme, circulaţia mijloacelor de transport în comun şi de unde doritorii se pot pune la curent cu ultimele ştiri.
Compania de publicitate The Renew foloseste de cateva saptamani o noua tehnologie incorporata in unele recipiente pentru colectarea gunoiului din Londra pentru a masura semnalele Wi-Fi emise de smartphone-urile trecatorilor, potrivit paginii online a CBS News.
Aşa-numitele pubele-spion au fost amplasate pe străzile capitalei Marii Britanii de o companie de publicitate, fiind destinate reciclării hârtiei. Numai că pubelele nu sunt unele obişnuite, ci au fost dotate cu tehnologie de ultimă oră. Aceasta permite detectarea telefoanelor inteligente şi colectarea de date din acestea.
Reprezentanţii companiei spun că informaţiile sunt folosite strict cu scop publicitar şi nu pentru a afla detalii personale despre utilizatorii de smart-phone-uri. De pe Ziua Veche

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu