Guantanamo

Cea mai scumpa inchisoare din lume: 2,7 milioane de dolari cheltuiti anual pentru un detinut

autor: FrontPress 02.08.2013

guantanamoPresedintele Barack Obama continua sa ceara inchiderea inchisorii militare de la Guantanamo, dar nu numai motivele legate de violarea drepturilor omului sunt invocate. Mentinerea centrului de detentie va costa, pana la sfarsitul anului viitor, nu mai putin de 5,2 miliarde de dolari. Potrivit Russia Today, inchisoarea de la Guantanamo a devenit cea mai scumpa din lume, avand in vedere ca are aproximativ 160 de detinuti.
Potrivit unei analize realizate de Departamentul Apararii, condus de Chuck Hagel, pentru fiecare detinut de la Guantanamo, americanii cheltuie 2,7 milioane de dolari anual. Prin comparatie, pentru un detinut intr-o inchisoare federala, statul american cheltuie anual aproximativ 72.000 de dolari.
“Specialistii nostri in securitate nationala au ajuns la concluzia ca riscul de a tine deschisa in continuare inchisoarea de la Guantanamo este mai mare decat cel legat de inchiderea institutiei”, a declarat, recent, senatorul Dick Durbin.
Si presedintele Comisiei pentru Informatii din Senatul american, Dianne Feinstein, a cerut, saptamana trecuta, inchiderea centrului militar de detentie, motivand ca este “o risipa de bani”.
Cei care se opun, republicanii, sustin ca inchiderea Guantanamo ar reprezenta un cost prea mare pentru securitatea nationala. “Detinutii de acolo sunt oameni rai care urasc Statele Unite. Ei au jurat sa-i omoare pe americani si asta au facut. Atunci cand au fost capturati, au fost dusi la Guantanamo si acolo ar trebui sa ramana”, a declarat republicanul Bill Young, in timpul unor audieri in fata Senatului de la Washington.De Madalina Mitan – Ziare.com
1JxGMzDNRXK6zgBFmArouA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu