66% reducere la cartea de week-end!

NewsleXtter
  Nr. 5/2013
 

CARTE DE WEEK-END

Procedura trimiterii preliminare la Curtea Europeana de Justitie cu 66% reducere!

Lucrare a doi reputati profesori danezi, aparuta in 2010 la Oxford University Press, Preliminary References to the European Court of Justice este menita sa ofere o descriere detaliata a sistemului trimiterilor preliminare la Curtea Europeana de Justitie (articolul 267 TFUE, fostul articol 234 CE), institutie juridica fundamentala a dreptului Uniunii Europene. Demersul cartii este atat teoretic, cat si practic, imbinand fericit analiza cu referiri bogate la vasta jurisprudenta a Curtii de Justitie.
Cartea este structurata in 13 capitole (vizualizati cuprinsul aici), acoperind intreg spectrul de probleme care se pot ridica in legatura cu sistemul trimiterilor preliminare, de la calificarea instantelor judecatoresti ale statelor membre la procedura de urmat atunci cand respectivele instante doresc sau au obligatia sa se adreseze Curtii Europene de Justitie, inclusiv forma si continutul unei cereri pentru pronuntarea unei hotarari preliminare, de la procedura in fata Curtii de Justitie la hotararea pe care aceasta o pronunta si la efectele juridice ale ei.
Lucrarea se adreseaza atat practicienilor dreptului din tara noastra (judecatori, avocati), cat si teoreticienilor si celor care studiaza dreptul Uniunii Europene. Traducerea in limba romana beneficiaza si de o addenda a autorilor care acopera cele mai recente evolutii ale dreptului si jurisprudentei europene relevante.
Puteti descarca gratuit un extras din aceasta carte aici.
Numai in acest week-end beneficiati de 66% reducere! Comanda aici >>

 
DE PE BLOG

Fotbal, drepturi audiovizuale si gestiunea acestora

I. Drepturile TV, istoric si evolutie pe plan comunitar
Sportul, si in special fotbalul, a depasit cu mult sfera unui simplu fenomen social, fiind astazi un fenomen global, cu o fizionomie si reguli specifice. Dezvoltarea fara precedent a mijloacelor de comunicare in masa au transformat sportul intr-o adevarata industrie integrandu-l in economia globala. Cum era si firesc, acest fenomen a generat structuri si realitati sociale, economice si juridice ce trebuiau sa respecte cadrul economic si juridic existent. In conditiile dezvoltarii interesului si a capitalizarii deosebite a anumitor ramuri de sport (in special fotbalul) s-a pus si problema incidentei unor norme de „reglaj economico-social”, ce vizeaza ordinea publica, respectiv cele de protectie a consumatorului si a liberei concurente.
In mod cert, la nivel global fotbalul constituie sportul dominant, sportul rege. O dovedesc statisticile, datele economice precum si interesul publicului. A fost normal ca, in cadrul european in care isi are originile, fotbalul sa bebeficieze de o atentie sporita...

  
URMARESTE-NE SI PE:
                             
 
  
  
CONTACT
tel: 031.224.4100
tel: 031.224.4101
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu