ILUMINAREA SI SINDROMUL BIPOLAR


TREZIŢI, ILUMINAŢI SAU BOLNAVI MINTAL?   
            Nu ştiu câţi dintre voi, aveţi în preajmă, printre prieteni sau rude apropiate, un bolnav cu sindrom bipolar. Şi iarăşi nu ştiu câţi dintre aceştia urmează vreun tratament medicamentos şi câţi vreun tratament spiritual şi care dintre ei sunt realmente treziţi sau iluminaţi... Cine poate proba din punct de vedere ştiinţific şi mai ales medical, că acele simptome sunt ale trezirii spirituale sau mai curând ale unei prăbuşiri in propria minte…?  Ştiu, ştiu, circulă mai demult pe net astfel de simptome dar erau atat de contradictorii încât erau de-a dreptul incredibile, şi desigur uşor de catalogat de către orice medic, drept aiureli. Şi mai este un aspect: câţi dintre acesti treziţi - nu în sens peiorativ, fireşte -, sunt perfect integraţi social....?  Trebuie foarte, foarte bine cântărit cât este ştiinţă în punerea unui diagnostic şi câtă neştiinţă pare să fie. Cine poate aprecia acest lucru? Câţi dintre medicii psihiatri sunt şi spiritualişti terapeuţi încât să-şi pună sub semnul îndoielii propriul diagnostic aplicat unui bolnav şi chiar să si renunţe la el în cazul unei treziri sau al unei iluminări? Eu nu am auzit de medici psihiatri bioenergoterapeuţi, şamani sau isihaşti. Poate că ei există şi atunci este doar o limită a mea, iar dacă este aşa, îmi cer atunci iertare pentru ideea avansată. 
            Intenţiile şi opiniile tuturor prietenilor voştri care au păreri în legătură cu vreun apropiat de-al vostru spiritualist care poate are conversaţii sau chiar channelingri cu îngeri, cu sfinţi, cu entităţi de lumină, cu extratereştri, cu zei - vezi Zamolxe bunăoară -, nu contest, poate că sunt bune, poate chiar foarte bune, unele chiar eminente, dar pe de altă parte nici doctorii nu-şi tocesc coatele degeaba dând toata viaţa lor examene peste examene şi tratând sute de cazuri...
            Chestiunea este atât de delicată şi de complexă în ceea ce priveşte creierul omului încât, dacă nu suntem atenţi, cu propria noastră minte, şi dacă nu facem altceva decât să învârtim toată ziulica la cuvinte generale, miltoniene, perfect confuzabile pentru mintea oricui, gen: iubire, adevăr, energie, entităţi, liber arbitru, totul, infinit, karma, destin, etc, etc.. nu facem altceva decât să rămanem noi înşine captivi în propria noastră transă şi, din nebăgare de seamă, deşi poate cu cele mai bune intenţii, să-i mai băgăm şi pe alţii.
            Experienţele mistice şi delirul mistic - frumoase de altfel - il au doar persoanele care stau cu mintea ancorată în această zonă. Alţii, care nu sunt mistici, nu vorbesc cu Dumnezeu, ci văd peste tot numai extratereştri, vorbesc cu ei şi sunt răpiţi pe nave, alţii vorbesc cu intratereştrii sau cu diverse duhuri... De ce nu ar fi şi aceştia la fel de credibili ca şi Petrache Lupu de la Maglavit? Pentru că orice am spune, în absolute toate situaţiile, vocile apar înăuntrul psihicului şi nu înafara lui, singurii martori ai acestor convorbiri fiind doar subiecţii inşişi?
            Vă propun în continuare o suită de episoade ale unui documentar mai mult decât interesant despre sindromul bipolar şi iluminare, al cărui narator a fost el însuşi subiectul unui diagnostic, ferm convins că vorbeşte cu Dumnezeu. Căci nu-i aşa, atunci când omul vorbeşte cu Dumnezeu şi işi spune rugăciunile şi păsul lui, este un lucru normal, dar atunci când Dumnezeu îţi vorbeşte se cheamă că eşti schizofrenic.

 Accesaţi acest link. N-o să vă pară rău!
http://www.youtube.com/playlist?list=PLC41AE6B1DB0C0EA0&feature=plcp

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu