Cele mai ciudate bancomate din lume

Daily Mail: Cele mai ciudate bancomate din lume se afla la TIMISOARA

autor: FrontPress 07.04.2012
Timişoara a ajuns în atenţia jurnaliştilor britanici de la cotidianul Daily Mail cu două bancomate, considerate cele mai “ciudate” din lume. Practic unul dintre bancomate, amplasat aproape de Piaţa Badea Cârţan, este montat la o înălţime atât de mare încât şi un jucător de baschet ar avea probleme serioase în a scoate bani de pe card. Cel de al doilea este montat chiar lângă intrarea principală a Primăriei şi aici un om de statură medie trebuie să îngenuncheze la propriu în faţa “altarului” bancar.
“Cu un număr estimat de 2,2 milioane de ATM-uri în lume, puţine sunt amplasate în locuri mai ciudate ca acestea”, conchide cotidianul britanic.
În primul caz, reprezentanţii unităţii bancare spun că nu au mai întâlnit niciodată astfel de situaţii şi că ar fi trebuit să existe o rampă de acces spre automat. În urma sesizării primite, reprezentanţii băncii au dat asigurări că aparatul va fi înlocuit cu un bancomat de interior.
În cazul bancomatului de la Primărie, cel mai probabil s-a dorit facilitarea accesului persoanelor cu handicap. Cu toate acestea există nişte norme clare care stabilesc exact înălţimea medie care să permită utilizarea comodă a aparatelor şi de către persoanele sănătoase şi de către cele în scaun cu rotile. Bancomatul a fost însă montat în aşa fel încât să creeze mai mult frustrare decât să fie util cetăţenilor. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu