Lucrurile bune facute de Hitler

“Cum ramane cu lucrurile bune facute de Hitler?”, articolul care a scandalizat lumea studenteasca din SUA

autor: FrontPress 11.04.2012

O universitate din SUA investighează un articol apărut în propriul ziar satiric despre “lucrurile bune făcute de Hitler”, material atribuit intenţionat greşit unui student evreu.
Articolul, publicat de ziarul Universităţii Rutgers, menţionează afirmaţii ca “să-i mulţumim puţin şi lui Hitler”, a fost pus sub semnătura lui Aaron Marcus şi i s-a ataşat şi o poză a acestuia, informează Daily Mail.
Presupusul autor al articolului, care şi-a pierdut rude în Holocaust, a fost dezgustat de material şi intenţionează să-l dea în judecată pe cel responsabil.
Marcus a aflat despre material doar după ce l-a atenţionat un prieten de la Universitatea din New Jersey. “Să spui ceva de bine despre cineva ca Hitler, iar oamenii să fie lăsaţi să creadă că eu l-am scris, chiar şi într-o manieră satirică, e foarte dureros pentru mine şi pentru familia mea”, a spus el.
Articolul, apărut în ediţia din 4 aprilie a ziarului studenţesc Daily Medium, sugerează că dictatorul nazist merită să fie lăudat pentru realizarea Volkswagen-ului, menţionând că “istoria este subiectivă, oameni buni”.
De asemenea, cuvântul “atrocităţi” este scris între ghilimele în articol, iar despre Holocaust se spune că acesta i-a motivat pe evrei să realizeze Israelul, “un eveniment care nu s-ar fi întâmplat fără ajutorul lui Adolf”.
Marcus, care vorbise anterior despre un mediu antisemit în campusul Universităţii Rutgers, a înaintat un raport către conducerea instituţiei.
Preşedintele Universităţii Rutgers, Richard McCormic, a emis un comunicat în care numeşte articolul “răutăcios” şi “dăunător”. “Media studenţească este protejată de lege. Dar, un articol recent apărut în Medium, care a fost atribuit studentului Aaron Marcus şi care a folosit poza lui, este extrem de ofensiv şi respingător. Niciun student nu ar trebui să fie supus unui tratament atât de răutăcios, provocator şi dăunător, chiar dacă Primul Amendament protejează libera exprimare. Articolul din Medium este cu atât mai rău intenţionat în lumina credinţei domnului Marcus”.
Marcus a menţionat că în prezent se consultă cu un avocat. “Acum primesc sfaturi legale privind această problemă. The Medium are dreptul la libera exprimare, dar nu are dreptul să-mi atribuie un material antisemit mie, slăvindu-l pe Adolf Hitler sub numele şi imaginea mea. Acesta a fost un act deliberat pentru a arunca cu ură şi a-mi păta imaginea şi reputaţia”, a mai spus el.
Unul dintre editorii ziarului The Daily Medium, profesorul Ronald Miskoff, şi-a apărat decizia de a publica material prin faptul că nu ai nevoie de permisiune pentru a face parodie. El a precizat că articolul a fost scris sub numele lui Aaron Marcus pentru că acesta este unul dintre jurnaliştii ziarului rival, The Daily Targum. De pe Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu