Naomi

Naomi va putea participa la Miss Univers. “Femeile” transgender, admise la celebrul concurs de frumusete

autor: FrontPress 11.04.2012

Concursul de frumuseţe Miss Universe şi-a modificat regulamentul pentru a permite “femeilor” transgender să participe la toate competiţiile sale, începând din 2013, au anunţat organizatorii evenimentului şi reprezentanţii organizaţiei Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD). Decizia anunţată marţi a urmat după ce în presa internaţională au apărut numeroase articole care criticau descalificarea concurentei canadiene Jenna Talackova, de 23 de ani, care trebuia să participe la finala concursului Miss Universe Canada, întrucât organizatorii au considerat că aceasta nu este o persoană care “s-a născut în mod natural femeie”. 
Jenna Talackova a devenit “femeie” după o intervenţie chirurgicală de schimbare de sex la vârsta de 19 ani. Cu toate acestea, din cauza presiunilor, a fost readmisă în finala competiţiei canadiene, la intervenţia omului de afaceri Donald Trump, care deţine compania ce organizează concursul Miss Universe. Într-un interviu, modelul a povestit că se simţea femeie încă de la vârsta de 4 ani. Ea a adăugat că a început tratamentul hormonal la vârsta de 14 ani iar cinci ani mai târziu a fost supusă şi intervenţiei chirurgicale. Talackova are paşaport canadian, permis de conducere şi alte documente care o identifică ca fiind “femeie”.
Conform Mediafax, în urma consultărilor cu reprezentanţi ai organizaţiei GLAAD, organizatorii concursului Miss Universe “au discutat despre introducerea în regulament a unei clauze, care va permite femeilor transgender să se prezinte la startul sezonului din 2013, ce va debuta în această toamnă, perioada în care au loc primele etape ale concursului în toate ţările din lume”, au precizat cele două organizaţii într-un comunicat comun.
Prin această modificare de regulament, Miss Universe se alătură altor grupuri, asociaţii şi organizaţii care au luat deja atitudine împotriva discriminării “femeilor” transgender, precum organizatorii Jocurilor Olimpice, asociaţia Girl Scouts of America şi producătorii show-ului de televiziune “America’s Next Top Model”.
Etapele naţionale ale acestui concurs au loc peste tot în lume în această perioadă, iar concurentele declarate învingătoare vor participa la finala concursului Miss Universe din 2012, care va avea loc în a doua jumătate a acestui an. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu