ONU condamna manifestatiile impotriva infractionalitatii din Bulgaria

Înaltul Comisariat ONU, condamnă protestele împotriva infracţionalităţii ţigăneşti din Bulgaria. În opinia celor de la ONU aceste manifestări sunt anti-ţigăneşti.
Rupert Colville, purtătorul de cuvânt al Înaltul Comisariat ONU, a declarat că nu este corect ca o comunitate întreagă să sufere din cauza faptelor unuia din ei. Este clar că Colville este paralel cu problema ţigănească. Bulgarii nu au ieşit în stradă şi nu s-au manifestat violent împotriva infractorilor ţigani doar datorită crimei comise de nepotul interlopului Kiril Raşkov. Acestă crimă a fost doar una din numerosele infracţiuni cauzate de comunitatea ţigănească. Cum autorităţile au permis prea multe ţiganilor, bulgarii nu se mai simţeau în siguranţă în prorpia ţară, lucru ce i-a determinat să recurgă la violenţă, fiind într-o situaţie disperată. De asemenea, ar fi ilogic ca aceştia să se lege de întreaga etnie ţigăneasca, deoarece nu toţi ţiganii sunt infractori.
Purtătorul de cuvânt al Înaltul Comisariat a mai spus că ar fi nevoie ca poliţia să protejeze cartierele ţiganilor. Autorităţile îi apăra acum pe ţigani, însă cine i-a apărat pe bulgari atâţia ani împotriva infracţionalităţii ţigăneşti?
Până în prezent au avut loc incidente în 14 oraşe din Bulgaria. Ţiganii s-au înarmat ca să se apere de protestatari.
Este ironic că acum că ţiganii sunt ameninţaţi de bulgarii sătui de furturi şi crime, ONU le ia apărarea. Însă unde era această organizaţie internaţională, care pretinde că apără drepturile omului, atâţia ani când bulgarii erau discriminaţi în propia ţară de ţigani?
 Sursa: Blog ND
http://siungurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu