:: o pagina de istorie

Titlu: o pagina de istorie
Autor:: cristian3plop
Articol: De cele mai multe ori, istoria nu ne invata decat cum sa nu repetam greselile trecutului. Nu ne ofera solutii si nu ne rezolva problemele, nu ne ajuta sa reparam greselile noastre de azi, pentru ca evenimentele prezentului, desi se nasc inevitabil din actiuni trecute, creeaza noi realitati de sine statatoare.
Istoria ne poate numai arata cursul pe care actiunile predecesorilor nostri i l-au imprimat, pana in momentul in care firul ei a fost pus in mainile noastre si am fost lasati sa ne modelam destinul si viitorul pe scheletul ridicat de inaintasi.
Astazi, prezentul ne-a pus fata in fata cu o criza economica de proportii mondiale, care afecteaza din ce in ce mai multe companii si industrii, facandu-ne sa ne temem pentru siguranta zilei de maine.
Hai sa va propun un lucru o radiografie a evenimentelor care in momentul de fata, ne marcheaza viata si isi lasa din ce in ce mai adanc amprenta pe viitorul nostru.
Un scurt manual de istorie virtual, care atunci cand criza financiara se va fi sfarsit si efectele ei vor incepe sa dispara treptat, sa ramana drept lectie pentru cei ce vor veni.
Dar in aceeasi masura, o pagina de istorie care se scrie in timp real, sub ochii fiecaruia, care se umple rand dupa rand, in acelasi ritm in care evenimentele se desfasoara in realitatile zilnice.
Daca pentru viitor, va fi un doar o pagina dearhiva, depozit de istorie, pentru prezent, va fi un proces dinamic de inregistrare a momentelor care creeaza ceea ce mai tarziu va deveni istorie.
Si pentru ca istoria ii face pe oameni, care la randul lor creeaza istoria cu fiecare actiune, gand si idee, indiferent de statutul sau pozitia lor, criza nu va fi scrisa in exclusivitate, nici de specialisti, nici de experti in politica, finante sau economie.
Pentru ca istoria nu ne invata. Insa experientele celorlalti sunt intotdeauna lectii de viata demne de urmat.
Hai ca nu e chiar asa, eu unul nu prea am simtit-o sper ca nu afecteaza asa multa lume. Am 23 de ani, nu prea ma preocupa politica, economia si restul preocuparilor de interes general, un singur lucru ma framanta, adica, persoana mea si cum pot face sa o duc mai bine. Poate gresesc, sunt egoist, dar asta e.
Bafta la toata lumea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu