Bal vienez

Bal vienez perturbat de “antifascisti” (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 27.01.2014

Ball des Wiener KorporationsringesCirca 6.000 de extremişti de stânga au protestat vineri împotriva balului studenţesc organizat anual de formaţiunea identitară Partidului Libertăţii (FPOe) în palatul imperial Hofburg din capitala Austriei. 
Mai mulţi comunişti şi anarhişti au fost reţinuţi de poliţie pentru că au devastat mai multe vitrine şi au aruncat cu sticle şi pietre înspre forţele de ordine.
Radicalii de stânga numesc balul vienez “una din cele mai mari reuniuni ale elitei de extremă dreapta din Europa” şi cer an de an interzicerea evenimentului.
Într-o conferinţă de presă, liderul filielei din Viena a FPOe a condamnat violenţele îndreptate împotriva participanţilor la bal, denumind furia extremiştilor de stânga împotriva naţionaliştilor ca fiind “fascismul secolului 21″.
În mod tradiţional evenimentul, parte a seriei de baluri care au loc în această perioadă în Viena, este organizat de frăţiile studenţeşti patriotice şi de formaţiunile naţionaliste. Filiala austriacă a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a scos balul de pe lista proprie a evenimentelor culturale încă din anul 2012 din cauza asocierii balului cu “cercurile de extremă dreapta”.
Partidul Libertăţii este al treilea ca mărime din Austria, câştigând la alegerile din luna septembrie a anului trecut 21 la sută din voturi. Sursa: FrontPress.ro
 232221201918171615141413131210987654322125

2 comentarii:

  1. aici proteste si batai cu jandarmi lasandu-se cu capete sparte si bastoane aplicate unde trebuie, nu ca la noi cand dupa o injuratura spusa se face atata tam-tam

    RăspundețiȘtergere
  2. De aceea postez si eu aceste articole cu imagini revelatoare. Ca sa vedem ce sacrificii implica opozitia. O zi calduroasa, Odorica

    RăspundețiȘtergere