Hirosima

68 de ani de la HOLOCAUSTUL de la Hiroshima (FOTO)

autor: FrontPress 06.08.2013
hiroshimaCel de al Doilea Război Mondial se terminase în Europa cu înfrângerea totală a puterilor Axei. În Asia însă, Imperiul Soarelui Răsare încă mai rezista, dar era și el pe punctul de a fi nimicit sub loviturile Armatei Roșii și ale Statelor Unite ale Americii. La 6 august 1945 bomba atomică cunoscută ca “Little Boy” a fost aruncată de către americani dintr-un bombardier B-29 denumit “Enola Gay” deasupra orașului Hiroshima, iar trei zile mai târziu, la 9 august 1945, cea de-a doua bombă atomică, cunoscută ca “Fat Man”, a fost detonată deasupra orașului Nagasaki.
În primele patru luni de la lansarea bombelor, peste 150.000 de oameni au murit în Hiroshima și aproximativ 80.000 în Nagasaki. Alte victime au urmat, efectele radiațiilor simțindu-se ani de zile. Femei, copii, bătrâni, soldați, civili. Toți la un loc au pierit în “holocaustul nuclear” care a șocat o lume întreagă.
Nici un tribunal nu i-a chemat să-i judece pe responsabili pentru crime împotriva umanității. În plus, Statele Unite nu şi-au cerut niciodată scuze oficial pentru atacurile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.Sursa: FrontPress.ro
1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu