Si-a impuscat vecinii


Un fost militar si-a impuscat mortal vecinii tigani (FOTO)

autor: FrontPress 19.03.2013
0Un bărbat a deschis focul asupra membrilor unei familii de ţigani în Sofia, omorând două persoane şi rănind grav alte două. Potrivit postului bulgar bTV, agresorul este un fost militar. Ivan Kalukov a intrat luni în casa vecinilor şi a început să tragă, după care a încercat să se sinucidă, fiind în stare gravă.
Poliţia a refuzat să dezvăluie apartenenţa etnică a agresorului în vârstă de 67 de ani. Conform anchetatorilor, este vorba de o “dispută între vecini”.
Scandalul a început după ce mai mulţi ţigani au aprins câteva anvelope din cauciuc. Deoarece vecinii s-au plâns de fumul gros şi de gălăgie, fostul militar a încercat să-i convingă să stingă focul. Discuţia a degenerat într-o ceartă de proporţii, totul culminând cu o vărsare de sânge. Bărbatul a intrat în curtea vecinilor și a împușcat doi tineri (de 22 și 26 de ani) și două femei (de 29 și 56 de ani).
Tensiunile etnice din ţara vecină sunt în creştere în ultima perioadă, autorităţile avertizând şi asupra faptului că ţiganii ar putea deveni în viitor etnia majoritară din Bulgaria. În condiţiile în care populaţia îmbătrâneşte de la an la an, cercetătorii de la Institutul pentru Statistică Demografică sunt îngrijoraţi că bulgaii vor ajunge să reprezinte doar o etnie minoritară în propria ţară.
Conform recensământului din 2001, în Bulgaria ar trăi 370.000 de ţigani. Estimările neoficiale indică însă un număr mult mai mare, care merge până la 7-800.000 de ţigani, însumând peste zece procente din totalul populaţiei de puţin peste 7.000.000 de persoane. În Bulgaria, alte zece procente din populaţie sunt reprezentate de minoritatea turcă. Sursa: FrontPress.ro
612345

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu