3 baieti din flori


Regele Carol al II-lea a avut trei băieţi «din flori»

Vreme de 81 de ani, între 1866 şi 1947, românii şi-au sărbătorit Ziua Naţională pe 10 mai. La acea dată, acum 145 de ani, Carol I devenea domnitor al României, iar 15 ani mai târziu, în 1881, şi primul ei rege dintr-o listă de patru. Fără îndoială însă că monarhul cu destinul cel mai zbuciumat a fost Carol al II-lea, suveran al României între anii 1930 şi 1940. Mai puţin cunoscut e faptul că, în afară de Mihai I, fiul său “oficial”, Carol al II-lea a mai avut trei băieţi nerecunoscuţi de Casa Regală. Libertatea vă dezvăluie, într-un serial în trei părţi, cine au fost aceştia.
  • Deşi a renunţat la calitatea de moştenitor al tronului în mai multe rânduri, Carol al II-lea a condus România, ca monarh, timp de un deceniu, între anii 1930 şi 1940. Este unul din rarele cazuri din istorie când un tată, Carol al II-lea, şi-a detronat propriul fiu, Mihai, pentru a prelua sceptrul
  • Carol, în vremea
adolescenței, dar
și a primelor
experiențe sexuale,
alături de mama lui,
Regina Maria
Personaj complex şi controversat, pendulând între “regele playboy” şi “voievod al culturii”, cum a fost supranumit, Carol al II-lea s-a născut la 3 octombrie 1893, în marele apartament princiar al Castelului Peleş din Sinaia, venirea lui pe lume fiind întâmpinată cu o sută de salve de tun. A fost primul născut al proaspătului, pe atunci, cuplu de prinţi moştenitori ai tronului României, Ferdinand şi Maria. A fost botezat Carol, în onoarea ilustrului său unchi, Regele Carol I, preluând de la el pasiunea pentru uniforma militară.
Frecventa damele de companie
Dar, spre deosebire de acesta, prinţ german prin naştere şi educaţie, sângele i-a fost mult mai fierbinte, confirmând parcă şi faptul că a fost primul rege român născut chiar în România şi botezat în tradiţia ortodoxă. “Ăsta e român get-beget. Fumează, bea şi joacă cărţi”, avea să spună, mai târziu, însuşi Carol I despre nărăvaşul lui nepot.
Incontestabil, i-au plăcut femeile. Au existat zvonuri despre faptul că ar fi suferit de priapism, fiind mai mereu într-o stare de excitaţie şi dorinţă sexuală. Când, foarte tânăr fiind, i s-a pus la cale dezvirginarea, fiindu- i adusă, în acest scop, o tânără actriţă, prin mijlocirea lui Alexandru Davila, directorul Teatrului Naţional şi fiul doctorului Carol Davila, aceasta i s-a plâns, a doua zi, intermediarului: “M-a omorât, nene Alecule, de 14 ori, nici o dată mai puţin”. Dincolo de frecventarea damelor “bine”, fiind faimoasă “vânătoarea” frumuseţilor pe care o făcea pe stradă, de la volanul automobilului său Buick decapotabil, ori a prostituatelor de-a dreptul, Carol al II-lea a şi iubit cu patimă.
«Prinţul» Silviu, primul născut
Prima pe listă a fost Ella Filitti, alintată “Păsărica”, despre care însuşi Carol avea să consemneze cu durere în jurnalul său, pe 8 septembrie 1950, auzind despre moartea ei, că “a fost dragostea mea, a primei tinereţi”.
Dar Ella nu a fost şi născătoare de “rod regal”, aşa cum avea să fie Maria Martini, o jună cu care prinţul a întreţinut relaţii intime încă din vremea când aceasta era elevă la Azilul “Elena Doamna”. Mai multe documente, mărturii şi cărţi ale unor istorici arată că din această relaţie s-a născut, în 1918 sau 1919, un copil. Aici, părerile sunt împărţite, unele surse afirmând că ar fi fost vorba de o fetiţă, altele, ceva mai credibile, susţinând că ar fi venit pe lume un băiat. Un băiat - primul născut, de fapt, al lui Carol al II-lea - pe care acesta ar fi vrut să-l boteze Cezar, dar care, la insistenţele tinerei mame, a fost numit Silviu.
Numele lui apare în unele documente
Istoria acestuia a rămas învăluită în mister, cunoscându-se doar faptul că familia regală a căsătorit-o urgent pe Maria Martini cu un şef de gară din Ardeal, Leonescu pe numele lui. Cei doi Leoneşti au semnat, la 18 octombrie 1921, şi un document prin care se angajau să păstreze secretul celor întâmplate, Maria returnând şi toată corespondenţa pe care o avusese cu prinţul Carol. Fireşte, totul în schimbul unei consitente sume de bani.
Straniu e totuşi faptul că acest Silviu a fost recunoscut oficial, cel puţin de către Carol, după cum se arată în documentele Casei Regale aflate în Arhivele Istorice Centrale. De soarta lui însă, precum şi de cea a mamei sale, nu se ştie mai nimic, existând presupunerea că acel “prinţ” Silviu a murit destul de tânăr, rezolvându- se astfel şi deranjanta problemă pentru familia domnitoare.

Citiţi mâine în Libertatea despre cel mai mic băiat al Regelui Carol al II-lea

Mihai I a fost rege al României în două rânduri, 1927-1930 și 1940-1947Mihai I e singurul urmaş recunoscut oficial
Mihai, fiul lui Carol al II-lea şi al principesei Elena a Greciei, s-a născut pe 25 octombrie 1921 în Sinaia şi a fost rege al României în două perioade. Prima oară, între anii 1927 şi 1930, sub oblăduirea unei Regenţe, fiind încă minor, în condiţiile morţii regelui Ferdinand, bunicul său, dar şi a renunţării la tron a tatălui său, Carol al II-lea. În iunie 1930, Carol a revenit în România şi şi-a revendicat tronul de la propriul fiu. Mihai a redevenit rege pe 6 septembrie 1940, după abdicarea lui Carol al II-lea. La data de 30 decembrie 1947 a fost silit să abdice.
Carol MirceaCarol Mircea a fost rodul iubirii cu Zizi Lambrino
Una dintre rarele imagini în care Carol, pe atunci prinț moștenitor, apare împreună cu Zizi Lambrino, pe vremea când credeau că nimeni și nimic nu le va destrăma iubireaA doua iubire a lui Carol al II-lea a fost Ioana Valentina Lambrino (1898-1953), cunoscută ca Zizi Lambrino, descendenta unei vechi familii aristocrate româneşti.
Pentru “Zucky”, aşa cum o alinta Carol, tânărul moştenitor al Coroanei a renunţat de două ori la tron, a dezertat din armată şi a nesocotit Statutul Casei Regale, căsătorindu-se cu ea, la Odessa, pe 31 august 1918. Şi chiar dacă în martie 1919, după multă agitaţie în culisele familiei domnitoare, Tribunalul Ilfov a declarat căsătoria nulă, asta nu a împiedicat venirea pe lume, un an mai târziu, pe 8 ianuarie 1920, a lui Carol Mircea Grigore Lambrino, cel care avea să fie tatăl actualului prinţ Paul.
După exilarea mamei sale, Zizi, în Franţa, în urma unui Prințul Paul este fiul lui Carol Mirceaaranjament financiar cu Casa Regală, Carol Mircea avea să trăiască în străinătate toată viaţa, până la moartea lui, în 2006. După un şir interminabil de procese, început încă din 1955, în Portugalia, continuat în Franţa, apoi în România, Carol Mircea a căpătat, din 2003, recunoaşterea ca descendent legitim al lui Carol al II-lea şi a calităţii de prinţ. Casa Regală a României, condusă de Regele Mihai, nu recunoaşte însă aceste hotărâri.Mai mult: Regele Carol al II-lea a avut trei băieţi «din flori» | Libertatea.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu