Disparitie


Lider al comunitatii negrilor musulmani din SUA avertizeaza asupra disparitiei rasei albe (VIDEO)

autor: FrontPress 27.03.2013
natiunea islamuluiÎntr-un mesaj video, postat recent pe internet, un controversat lider al comunităţii de culoare din SUA avertizează asupra dispariţiei rasei albe. Louis Farrakhan, lider al Naţiunii Islamului, este cunoscut pentru opiniile sale controversate în favoarea separării rasiale. În videoclipul de pe YouTube acesta se mai pronunţă şi împotriva metisajului.
Liderul de culoare a mai fost acuzat în trecut şi de “antisemitim”
Centrul Simon Wiesenthal, o organizaţie sionistă internaţională cu sediul central în Los Angeles, a realizat la sfârşitul anului trecut un Top 10 al “antisemiţilor” şi al acelora care “urăsc Israelul”. Această listă include artişti, jurnalişti, clerici musulmani, lideri naţionalişti europeni şi chiar suporteri de fotbal. Louis Farrakhan a fost plasat pe locul al X-lea, fiind singurul cetăţean american din acel top. Acesta este acuzat că ar fi vorbit despre “influenţa evreiască” din mass-media. Deasemenea acesta ar mai fi rostit într-un discurs că “evreii sunt cel mai violent popor”.
Color-White-US-baby-minoritAlbii, pe cale de dispariţie
America tradiţională, caracterizată de acronimul WASP (white anglo-saxon protestant), este pe cale de dispariţie. Albii, încă majoritari, dar reprezentaţi de o populaţie îmbătrânită, vor părăsi locul domninant din punct de vedere demografic în favoarea altor grupuri etnice şi rasiale, în mai puţin de 50 de ani.
Statisticile oficiale arată că până în 2060, albii vor mai reprezenta doar 43 la sută din populaţia SUA. Conform Biroului pentru Evidenţa Populaţiei, în prezent minorităţile rasiale reprezintă 37 de procente din totalul populaţiei.
Motivul principal al schimbărilor demografice este dat de rata scăzută a natalităţii în rândul americanilor albi, un fenomen cu care se confruntă şi statele europene.
În 2060, aproape 1 din 3 locuitori ai SUA vor avea descendenţă hispanică, comparativ cu 1 din 6 în prezent. Se mai preconizează că în următoarele decade asiaticii îşi vor dubla numărul. Albii vor continua să fie cel mai mare grup rasial din ţară, dar nu vor mai deţine majoritatea.
Data în care albii vor deveni minoritari este mult mai apropiată, statisticienii preconizând în acest sens anul 2043.
De la începutul anului trecut, pentru prima oară în istoria SUA, peste jumătate dintre nou-născuţi aparţin grupurilor etnice şi rasiale minoritare. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu