Banci straine


Putin interzice bancilor straine sa-si deschida sucursale in Rusia

autor: FrontPress 19.03.2013

putinPresedintele Rusiei Vladimir Putin a semnat recent o lege sustinuta de guvern care interzice bancilor straine sa deschida sucursale in tara, informeaza agentia rusa de stiri RAPSI.
Proiectul de lege a fost adoptat de catre Duma de Stat pe 22 februarie si aprobata de catre Consiliul Federatiei pe 6 martie. Proiectul de lege modifica unele dintre legile bancare existente in Rusia, ca parte a unei strategii de dezvoltare a sectorului bancar rus pana in 2015 si consolideaza acordurile la care au ajuns negociatorii rusi in timpul consultarilor privind aderarea Rusiei la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC).
Legea exclude “sucursalele” din definitia sistemului bancar din Rusia. Se elimina, de asemenea, sintagma „sucursala a unei banci straine“ din statutul de inregistrare a institutiilor de credit straine si din cerintele aditionale privind infiintarea si activitatea acestora, arata rapsinews.com.
Capitalul strain din sectorul bancar rusesc este detinut de subsidiarele bancilor straine, inregistrate in conformitate cu legislatia rusa.
Nota explicativa a legii prevede ca sucursalele functioneaza intr-un mod diferit fata de subsidiarele straine, in conditiile in care sucursalele nu sunt reglementate in Rusia. Prin urmare, sucursalele bancilor straine nu se afla sub supravegherea autoritatilor de reglementare, nu sunt obligate sa constituie rezerve sau sa raporteze catre Banca Nationala a Rusiei. De pe NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu