Austria


Austria: 9 ani de inchisoare pentru “glorificarea nazismului”

autor: FrontPress 12.01.2013
0Un tribunal din Austria i-a condamnat vineri la plata unei amenzi penale şi la ani grei de puşcărie pe trei bărbaţi acuzaţi de “glorificarea nazismului” prin intermediul unei adrese de internet. Aceştia fuseseră reţinuţi prima oară pentru aceste învinuiri încă din primăvara anului 2011.
Gottfried Kuesse, considerat liderul grupului, a primit 9 ani de închisoare. Felix Binder şi Wilhelm Anderle au primit 7 şi respectiv 4 ani şi 6 luni de închisoare.
Site-ul incriminat, un forum de discuţii intitulat “Alpen-Donau”, nu mai este activ, deşi a funcţionat mult timp fără a putea fi închis de autorităţile austriece, acesta fiind găzduit de un server din SUA. Până la urmă autorităţile americane au cedat, încălcând dreptul la libertatea de exprimare, şi au dat curs cererilor venite din Viena de ştergere a adresei de internet.
Gottfried Kuessel este o figură cunoscută a scenei naţionaliste austriece. Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a mai fost arestat în 1993 pentru că a încercat formarea unui partid radical. A stat după gratii şase ani de zile pentru convingerile lui politice. Sursa: FrontPress.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu