Viata

Viaţa. Ce este viaţa? Viaţa se simte, se trăieşte.
Ce e mai important în viaţă? Să aduni averi sau să te bucuri de nori, de soare, de o călătorie, o carte, o limonadă şi culesul unui fruct?
Dacă aş muri mâine, aş fi 65% mulţumită. Aş fi vrut doar să fi fost soţie şi mamă... dar în rest, am avut o viaţă interesantă. Cu bune şi cu rele, cu adrenalină, cu vacanţe frumoase - dar puţine.
Am prieteni minunaţi, pe care îi înţeleg că nu mai au timp pentru mine decât atunci când au nevoie de mine... un sfat, un zâmbet, încurajări... Asta e. Sunt ai mei cu bune şi cu rele.
Am făcut tot ce mi-am dorit în viaţă. Am fost profă, am scris poveşti pentru copii, am şofat - poate voi reuşi să-mi iau şi carnetul - am cunoscut mulţi oameni. Niciodată n-am crezut că voi fi aşa sociabilă. În liceu eram o mutulică. Dar, directorul de la prima şcoală unde am predat, profesor de română şi scriitor, mi-a spus să am încredere în mine, căci pot mai mult. De atunci, viaţa mea s-a schimbat. Şi zâmbesc, şi oamenii mă caută... atrag oamenii ca un magnet... pe stradă, la locul de muncă... pretutindeni.
De-aş scrie la un ziar, aş fi cea mai fericită din lume! Poate aş aduce zâmbetul pe buze oamenilor.
Gânduri senine şi zâmbete la purtător!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu