Despre lucruri simple dar complicate



Vreau să spun câteva cuvinte despre cărticica aceasta acum când deja s-a lansat a doua carte a Mihaelei.
Polirom s-a gândit să reunească articole de-ale vedetei care apăruseră in revista ELLE, într-o carte la care Mihaela eventual să atașeze alte scrieri mai mult sau mai puțin jurnalistice. Cum probabil Mihaela a realizat ca mai ales acum vedetele fac de toate s-a gândit că-i OK să publice și o carte. Prefațată de marele Alex. Leo Șerban, având parte de o promovare excesivă și de o imagine "pă măsura Rădulescii", în 2007 când s-a lansat s-a cumpărat în prostie. Filantroapă din fire, ea donează tot ce câștigă din vânzarea cărții unuie Asociații Umanitare sau cam așa ceva.
În carte Mihaela vrea oarecum să arate cât de "normală" e ea ca persoană, cum nu poate dormi noaptea de grija faptului că puștiul e un copil de bani gata, cât dor îi cuprinde pe miliatrii din Irak și câte și mai câte subiecte din cele mai diverse și din cele mai fără legătură cu faptul că ea dorea să scrie despre lucruri simple.
Unele fraze sunt chiar comice, altele poate triste, dar sunt și câteva demențiale, aproape aforistice cum zice chiar Alex. Leo Șerban. Nu știu dacă autoarea chiar a crezut tot ce a subliniat în carte dar ea părea destul de convinsă de faptul că deține niște adevăruri care sinceră să fiu se pare că nu i-au folosit la nimic în viața de zi cu zi atâta timp cât momentan se află într-o situație extrem de delicată cam pe toate planurile.
Nu sunt un fan, dar nu am nimic cu ea, nu vreau să o desfințez că se ocupă alții de asta chiar acum, dar vreau să zic, că pe undeva suntem într-un moment când această carte nu prea are sens, pentru că e genul de carte care nu mai valorează nimic fără imaginea pe care autoarea o avea la vremea respectiva (famile, iubire, soț minunat, carieră fără cusur).
Pentru fani, dar și pentru copilul ei care nu merită nimic din ceea ce i se întâmplă sper doar ca lucrurile complicate să se remedieze,

3 comentarii:

  1. uf, mă speriasem, credeam că îi faci vreo apologie! :)
    nici eu nu am nimic cu ea, dar chiar nimic! :)
    face și ea un ban cinstit din moment ce pe autobuzele din monte carlo nu se poate coco-ța.
    ... să țineți minte ... chiar nimic ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu imi place de ea nici acum cand multi dau cu piciorul, nici cand o elogia o tara intreaga.
    Femeie divortata de nu-stiu-cate ori, s-a gasit ea sa faca emisiune ''in familie''.
    In loc sa scrie carti, mai bine ar citi cateva, despre ce inseamna cu adevarat o familie, respect, etc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bianca, felicitari pt articol!
    De ce?
    Nu tin cont ca e moldoveanca de a mea, k am impartiti acelasi oras uneori:P...si voi spune doar atat:
    Mihaela Radulescu a scris cartea asta, sau cel putin o parte din carte e scrisa din punctul de vedere al unei femei casatorite cu o familie si o casnicie fericita....si in acele pagini s-a gandit, draguta de ea sa le judece pe cele....ce mai, dragii mei...pe cele CUM E SI EA IN MOMENTUL DE FATA!
    Din punctul meu de vedere se contrazice singura!
    A doua chestie care pe mine m-a enervat a fost ca a vorbit ea in carte (inteleg ca e propria carte) despre exemple negative ale societatii - respesctiv Andreea Marin si Anda Adam - sunt negative prin stilul lor vestimentar. Sa fim seriosi...era vorba despre o carte in care sa citim lucruri simple care ne fac viata mai frumoasa, nu de cum si de unde se imbraca Andreea Marin. Pe mine nu ma intereseaza! Nu ca Andreea marin m-ar incalzi cu ceva...
    Mi s-a mai parut deplasat modul ei de a percepe lucrurile, si mai ales a simtit ea nevoia sa sublinieze ca nu stiu ce bascheti nu ar trebui sa lipseasca din garderopa unei femei si alte chestii....

    Inainte de a-i citi cartea era o vedeta modesta pt mine, dupa cartea asta...mai bine ma abtin!

    Ma lasa rece o astfel de superwomen a secolului 21!

    Felictari inca odata pt articol!:)

    RăspundețiȘtergere