Fluturii care danseaza



Pajistea verde abunda de lumina, flori minuscule, multicolore. In jur, copacii sunt martorii petalelor care se deschid cu fiecare licarire a zorilor iar brazii, cu demnitatea lor, urmaresc mijit fluturii. Dansul acestora, ametitor si suav, insufleteste coltul de natura prin culoarea deloc pastelata, prin miscare si frumusete.

Deschid ochii. In fata mea, ringul de dans. Minunea continua. Fluturii danseaza in continuare. Aici, ei se numesc dansatori. In ring, timpul si spatiul au incetat sa mai insemne ceva.

Lumea dansului sportiv. O padure de suflete unite de emotie. Dansatorii traiesc emotia implinirii, dansul fiind expresia comunicarii lor. Parintii ori bunicii, acele suflete de dupa cortina, vrednici sustinatori neconditionati, au devenit purtatori firesti ai pumnilor stransi, a ochilor inlacrimati si a vocii tremurande. Publicul, fara s-o stie, este cel mai aspru judecator. Manati insa de magia care se desfasoara in fata lor, zambetele lor ii obliga pe arbitri sa ia deciziile. Competitia nu mai exista insa demult, cam de atunci de cand muzica a inceput sa cante si fluturii si-au inceput dansul. Nici o emotie nu este mai puternica, nici o lume nu este mai frumoasa! Pentru un dans, cu totii au format un intreg, un peisaj.

In spatele cortinei se afla insa o poveste putin stiuta, departe de reflectoare, de aplauze si de stralucire. O lume plina de eforturi, de cazaturi, copilarii trudite. In culise, conversatiile copiilor dansatori sunt dintre cele mai serioase: rezultate, figuri de dans, mici repetitii, costume. Maturitatea lor este tradata si de puterea asumarii greselilor. Sunt oameni maturi ascunsi in trupuri de copii.

Varste si pregatiri diferite, varietate de cutume, experiente dintre cele mai diverse, toate acestea se regasesc in lumea celor care iubesc dansul. O proiectie a dansului sportiv peste toate aceste criterii, care impartasesc aceeasi indarjire de a-si invinge propriile limite.

Ringul emana fascinatie. Fetele, prin frumusetea lor, par printese scoase la lumina din castelele in care au fost intemnitate de vreun balaur malefic. Baietii, printr-o eleganta specifica, devin adevarati gentlemeni, ridicandu-se la nivelul frumusetilor de care sunt responsabili.

Dansatorii isi creeaza astfel propria poveste, al carei final este fara doar si poate fericit. Nimic nu poate rapi magia dansului, caci ringul, acest taram fermecat amana orologiul sa anunte venirea miezului noptii, dansul Cenusaresei continuand vesnic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu