Cautare, greseala...solutie

Mi-am dat seama ca absolut orice situtie are mereu doua variante de solutionare. Una pozitiva si cealalta negativa, dar absolut ce varianta am alege, aceasta are consecinte pe masura!

Intotdeauna avem de ales intre doua ferestre, doua usi - cea care iti deschide un nou drum si cea care te duce spre nicaieri din nimic. In permanaenta avem de luat decizii.

De fiecare data se va intampla ceva care ne va forta sa alegem intre cele doua variante. Uneori tot ceea ce ti se pune la dispozitie reprezinta doua variante negative, si in asemenea situatie nu poti spera decat ca ai ales acea varianta ce are repercursiuni mai putin dramatice - dar asta se intampla doar uneori!

O alegere proasta poate duce la alte alegeri la fel de negative. Si sunt momente in viata cand trebuie sa intrerupi un intreg lant vicios de greseli care curg una dupa alta. In aceasta situatie ce usa urmeaza sa deschid, ce se gaseste in spatele fiecarei alegeri, ce trebuie sa fac si ce pas urmeaza?

Ma intreb adesea de ce gresesc atat de mult, cand acest lucru teoretic imi este nepermis. De ce de cele mai multe ori aleg caile infundate, ferestrele prafuite, usile inchise si drumurile neasfaltate? Si mai mult decat atat ce se intampla dupa aceea? Ce simt? Cum reactionez? Cum ma port? Stiu oare ce trebuie sa fac?....

Nu am solutii prescrise. Nu am un tabel cu ipoteze si comportamente ce le pot aplica fara nicio problema in astfel de momente. Nu am decat vointa si o dorinta nebuna de a face ca totul sa mearga mai departe intr-o mainera frumoasa si pozitiva.

La inceput ne dam cu capul de pereti, incepem cu pasi mici, inceti dar siguri; uneori cu neputinta de a trece peste, ce nevoia de a ne detesta in momente in care simtim ca nu se mai poate, cu indiferenta si uneori cu foarte multa repulsie fata de noi si de lucrurile pe care trebuie sa le facem asa cum trebuie si pe care totusi nu le-am facut, cu multa autocritica si scepticism....

Constat ca uneori imi este greu sa depasec greselile mele si ale altora. Atunci astept sa ma vindec si sa nu mai repet.

Stiu ca oricat as incerca voi gresi din nou. E inevitabil. E in fiinta umana greseala. Dar totodata mi-am dat seama de un lucru; in ciuda neputintei pe care o simt, in ciuda "urii" care se naste impotriva mea si a celor care ma ranesc cu sau fara intentie, pana la urma nu este crucial ceea ce s-a intamplat. Mi-am dat seama ca jocurile sunt deja create, ca nu se mai pot schimba sub nicio forma.

Singurul lucru important care poate face diferenta este atitudinea ta de dupa "eveniment" si felul in care stii sa reactionezi intr-o situatie. Conteaza ce gasesti in tine si in sufletul tau, de AICI porneste totul...

2 comentarii:

  1. Stii cum se spune un om destept invata din greselile altora,unul obisnuit din propriile greseli...nu stiu daca conteaza ce-ti spun dar mi se intampla si mie nu numai tie... :))

    RăspundețiȘtergere
  2. incer sa invat din greseala oricui....iar cat despre ale mele nici nu mai pomenesc....

    RăspundețiȘtergere