Legalizarea incestului



Asta pentru că Noul Cod Penal a fost adaptat la valori europene. Astfel, relaţiile între rudele de gradul întâi nu vor mai fi condamnate. Medicii spun că pot exista efecte nedorite, copiii rezultaţi din astfel de relaţii pot dezvolta malformaţii.
În acest moment relaţiile sexuale între părinţi şi copii sau între fraţi şi surori reprezintă o infracţiune şi se sancţionează conform Codului Penal în vigoare. “Săvârşirea acestei infracţiuni este sancţionată cu o pedeapsă privativă de libertate între 2 si 7 ani. Potrivit politicilor legislative elaborate de Ministerul Justiţie în noul cod penal care va intra în vigoare în 2013 această infracţiune nu se mai regăseşte”, a declarat Cătălin Dumitraşcu, avocat.
Cu alte cuvinte, relaţia sexuală între tată şi fiică, spre exemplu, de comun acord, nu mai este pedepsită. Reprezentanţii Bisericii spun că decizia este aberantă.
“Este un lucru strigător la cer, lucrul acesta dă definiţia că societatea a luat-o razna. Trebuie să existe nişte rânduieli care să vestească lumii că este în neregulă. Şi că există nişte fapte pe care Însuşi Dumnezeu le pedepseşte în raţiunile Lui”, a spus preotul Lucian Grigor.
Dincolo de alinierea la valorile europene, medicii spun că pot exista efecte nedorite, copii rezultaţi din astfel de relaţii pot dezvolta malformaţii.
“Asemenea lucruri duc la atenuarea şi la atentatul genetic al zestrei genetice al fiinţei umane. Deci una peste alta este foarte clar că incestul produce şi atentează calitatea fiinţei umane”, a declarat Dan Manui, medic legist.
Nici majoritatea românilor nu consideră că această decizie este bună.
“Mi se pare o anomalie, pentru că incestul a fost condamnat şi în carţile religioase, în noul şi vechiul testament, în dreptul roman, de toate instanţele morale”, a spus un bărbat.
Modificarea este practic o adaptare la alte coduri penale deja existente în Franţa, Spania sau Portugalia. http://www.rtv.net

5 comentarii:

  1. Franta nu mai este demult un exemplu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este exemplu prost ! Numai bine, Odorica

    RăspundețiȘtergere
  3. Inteleg ca jurnaliștii nu au studii juridice si atunci iau de bun ce le zice un avocat, dar ca un avocat, in speta Catalin Dumitrascu, spune ca incestul nu va mai fi sanctionat de noul cod penal inseamna ca nu a citit tot Noul Cod Penal...Daca l-ar fi citit ar fi vazut ca este prevazut si sanctionat atat la infractiuni contra libertatii si integritatii sexuale cat si la infractiuni contra familiei...art 218, alin (3), lit b), art 377... Art 203 din actualul cod penal se regaseste in art 377 din noul cod penal, sanctiunea in noul cod penal fiind de la un an la 5 ani nu de la 2 la 7 ani...Iar daca este incest agresiv, adica viol, este sanctionat cu închisoarea de la 5 la 12 ani, conform art 218, alin (3), lit b, Noul Cod Penal...

    Iar in cazul actului sexual cu un minor incestul este cirmcumstanta agravanta...

    RăspundețiȘtergere
  4. MULTUMESC PENTRU ACESTE PRECIZARI, FOARTE IMPORTANTE. O DUMINICA
    FRUMOASA, ODORICA

    RăspundețiȘtergere
  5. Noul cod penal http://www.just.ro/LinkClick.aspx?fileticket=cuvg21oQ0Qs%3d&tabid=1473

    RăspundețiȘtergere