Zambeste




Atunci cand lumea este rea,cand crezi ca nu mai ai nimic de pierdut,cand realizezi ca totul depinde de interesele comune,iar cand acestea dispar,dispar si oamenii la care tii…atunci ce faci? Te ascunzi in lumea ta,iti plangi de mila ,mananci in cantitati enorme,bei,te droghezi,renunti la ceilalti,te sinucizi..? Daca esti complet idiot,fara respect fata de persoana ta sau bolnav psihic,sau poate toate trei la un loc…atunci da… renunti la tot ce e mai frumos,la viata,la tristete,durere,fericire,la toate placerile ,la micile pacate,renunti la tine…nu mai ajungi sa plangi la inmormantarea bunicilor tai,a parintilor tai,a persoanelor dragi…deja te apuca plansul cand iti imaginezi,sau cand iti amintesti,daca deja ai trecut prin asa ceva? Atunci e bine…plangi,dar in acelasi timp zambeste,aminteste’ti de momentele frumoase,minunate pe care le’ai trait alaturi de acele persoane pe care le’ai iubit si care te’au iubit la randul lor…aminteste’ti de tot ce ai trait si invatat alaturi de ele ..insa nu plange dupa persoanele in fata carora nici nu existi…ce rost are? Iti irosesti clipe pretioase din viata,pentru niste oameni de nimic…pentru niste persoane moarte deja…atat timp cat sufletul le lipseste,poti sa le consideri inexistente…
Invata din toate intamplarile bune si rele care ti se intampla,invata’ti lectia. Nu fii rautacios,nu injura,nu te gandi la razbunare,nu face rau..Fii inteligent,lasa destinul sa se ocupe de ei….viata e ca un cerc inchis,toate se intorc,orice bucurie e urmata de o tristete si orice tristete e urmata de o bucurie.. orice inceput are un sfarsit..si orice sfarsit e urmat de un inceput..
Fii atent la persoanele mai mari decat tine,din toate punctele de vedere.Nu le invidia,pentru ca vei avea numai de pierdut.Invata de la ele,respecta’le deoarece merita,priveste orice greseala a lor si orice reusita ca si cum ar fi ale tale.Vorbeste cu ele,nu te ascunde intr’un colt atunci cand te simti mic pe langa ele…invata sa cresti cu ajutorul lor.Nu iti vor nega acest drept,ci dimpotriva..iti vor raspunde,te vor sfatui si mai ales,te vor mustra,corecta atunci cand gresesti.Nu fii invidios sau suparat atunci cand te cearta..fii bucuros pentru ca le pasa destul de tine incat sa’si iroseasca sfaturile si cuvintele grele, ajutandu’te. Ai grija de acele persoane si nu le indeparta.. Toti avem nevoie de un mentor in viata.Numai alaturi de persoane mai exerimentate decat tine,poti creste,poti invata..nu te irosi alaturi de cei care sunt sub nivelul tau si te trag in jos cu invidia si rautatea lor.Fii destept si urmeaza’ti ratiunea..apoi sentimentele.Si zambeste mereu…pentru ca..stii cum se spune….niciodata nu stii cine se va indragosti de zambetu tau… :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu