Ganduri....

Ganduri la inceput de An!

autor: FrontPress 11.01.2014

RMGCCredeam că a învins democraţia! Şi când colo au învins noii politrucii, aștia ce sunt de toate: un pic capitalişti, un pic anarhişti, un pic sofişti, un pic socialişti, un pic… umanişti, ceva anticrişti… numai naţionalişti, nu-adică cu drag de naţie, de pământul şi cerul ei. Au venit cu japca la guvernare – mulţi, proşti şi flămânzi, să facă tot ce le pofteşte instinctul.
Au desfiinţat opoziţia – care a coborât în stradă (mulţime pe care ei o consideră frustată şi gălăgioasă), și-au instalat baroni, grofi, ciocoi pe la puncte obligatorii de trecere de vămuit prin suprastructura politică. Ssunt în stare să împartă ţara pe feude aparţinătoare, creează scandaluri – circ de pomină ca să acopere realitatea. Cele bune de pe vremuri le-au făcut rele, cele rele au rămas la fel de rele; prin preţuri şi taxe au anulat micile creşteri de venituri, intens şi obraznic prezentate.
Se minte copios şi grosier, cum n-a mai fost în ţara asta de pe vremea bolşevică, tv-urile şi-au aservit slujbele diverşilor moguli. La fel, presa abia respiră – sufocată de puterea banului noilor nomenclaturişti. Ce nu s-a pomenit prea des în conducerea politică este faza de linguşeală şi de lingăi la mahării economici-asasini şi politici ai Europei şi a lumii: Stau cu spatele la popor, dar cu un spate blindat şi lat, să nu audă înjurăturile şi offurile oamenilor. Se duşmănesc, chipurile, între ei, dar la jecmănirea neamului şi trădarea intereselor naţionale-parlament sunt la unison (cazul Roşiei Montane, a gazelor de şist, a privilegiilor pentru clientela politică).
Aşa-zisul parlament e o adunătură de mediocri, iar cei mai acătării în ale legii îşi fac noi privilegii şi neruşinări. Întreţin tot timpul teme false gen Elodia, luxul lui Ceauşescu – cine vorbeşte!, păţaniile becaliste, aventurile sexologice a fetelor de doi-treibani, jigniri antibăsiste, surogate monarhice, timp în care preţurile cresc razna, ministeriabilii se preumblă prin lume, premierul face foto-tv. Pe lângă mari staţiuni turistice (Costineşti, Felix, Buziaş, Covasna etc) se insinuează sau chiar se „implementează” demonii otrăvitori ai gazelor de şist. Iar ăştia vor distruge pământul, apa şi aerul, în speţă agricultura şi turismul, căci astea ne-au mai rămas. Geaba fac cei de la Moldova greva foamei, cei din Ardeal proteste, cei din Capitală mitinguri şi lupte cu jandarmii. Noi ne luptăm încă cu fantoma lui Ceauşescu, inamicii lui (falşi revoluţionari sau politicieni) au rămas acolo în trecut, de unde au primit funcţii, pogoane, case, lefuri pe degeaba – mai nervoşi decât vechii ilegalişti.
Se fac comisii parlamentare de pomină… Dar de ce nu faceţi domnilor privilegiaţi şi una care să vadă cum s-au făcut retrocedările, unde nu au câştigat băştinaşii, ci romii-ţigani, ungurii, evreii etc (a se vedea cazurile din Banat şi Ardeal). E timpul, domnilor politicien, să scoateţi pluguşorul la brazdă nouă! Să stârpească buruienile, să învie speranţa neamului. Fie ca noul an să vă aducă gândul cel bun, recompensa sau pedeapsa meritată. Aşa să vă ajute Dumnezeu! De Ioan C. Petrișan – Ziarul Natiunea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu