Disparitie

Poporul roman este pe cale de DISPARITIE conform cercetarilor sociologice

autor: FrontPress 06.01.2014

pe cale de disparitieDe ani de zile scriu editoriale că România este pe cale de dispariţie din punct de vedere etnic. Cei doi factori ai comprimării poporului român până la dispariţie sunt următoarele: natalitatea scăzută la extrem şi emigraţia economică.
Noi cercetări scot în evidenţă dispariţia poporului român în viitorii ani, fără ca clasa politică, guvernanţii sau elita intelectuală a ţării să facă nimic ca să prevină dezastrul demografic. Situaţia dezastruoasă a demografiei româneşti e acceptată cu o senitate guvernamentală şi socială sub forma unei schizofrenii senile. În mod oficial, anul care abia s-a încheiat a avut cele mai puţine naşteri de când s-a înfiinţat România ca stat modern. Nici pentru anul 2014 sociologii nu au sperante mai mari si se asteapta la al 22-lea an consecutiv de scadere demografica. La fiecare doua minute si 15 secunde, un locuitor al tarii noastre moare. Şi deşi declinul demografic este aşteptat ca o certitudine şi în 2014, se pare ca speranta de viata va creste totusi anul acesta cu trei-patru luni.
“O societate nu poate sa se dezvolte nici datorita drumurilor, nici datorita canalizarii, nici datorita achitiei de bunuri, se dezvolta doar prin copii, prin volumul populatiei, prin forta de munca. Romania pierde in fiecare an un oras de dimensiuni medii, de 30.000 de locuitori”, a declarat Ana Bulai, sociolog. Potrivit specialistilor, daca ritmul se mentine, in 15 ani, populatia Romaniei va ajunge la nivelul din 1946, adica la 16 milioane.
Din datele furnizate de Institutul National de Statistica reiese ca, in 2014, va fi o inmormantare la fiecare doua minute, o nunta la fiecare 4 minute si 15 secunde si un divort la fiecare 15 minute si 45 de secunde. Natalitatea la ţigani, de 2,5 ori mai mare decat la români.
“Având în vedere că rata divorţurilor intr-adevar a crescut, foarte multe femei nu se mai bazeaza pe partener sau pe familie atunci cand vine vorba de un copil şi doresc ele sa aiba puterea financiara si capacitatea de a îngriji acel copil”, a declarat Bogdana Bursuc, psiholog.
Potrivit cifrelor, în 2014, din trei gravide, doua vor naste si una va avorta, astfel încât, conform statisticii din România, va fi o naştere la fiecare 2 minute si 40 de secunde şi un avort la fiecare 5 minute şi 15 secunde. “Copilul este o sursa de saracie in societatea modernă. În România, într-o foarte mare măsură atâta vreme cât un copil te costă pe an mai mult decât bugetul mediu al familiei. Pentru o familie, ca să aibă o decizie raţională, trebuie să aibă un venit mult peste mediu, dublu peste mediu”, a declarat sociologul Ana Bulai.
Vinovaţii principali sunt guvernele post-decembriste, care nu au dus o politică de încurajare a natalităţii.Niciun guvern nu a venit cu un pachet de măsuri de a încuraja ca familiile de români să procreeze prunci. Alocaţia pentru un copil este derizorie, iar îndemnizaţiile de mame au fost tăiate pentru a se da banii la clientela politică flămândă şi coruptă. Toate guvernele nu au luat măsuri economice pentru reducerea şomajului, dezvoltarea industrială şi înfiinţarea de noi locuri de muncă pentru a se reduce emigraţia economică care a dus la dispariţia a trei milioane de români după 1990 peste graniţe, lovind brutal piaţa muncii şi consumul. S-a dovedit că o ţară care are o demografie negativă, simultan va avea şi o scădere a economiei, cum e România. Ţările cu creştere demografică ca Brazilia, Australia, India, China, Rusia sau Canada au indubitabil şi creştere economică.
Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a dat seama de acest lucru şi a încurajat printr-un pachet legislativ şi economic ca ruşii să procreeze. Astfel, Rusia, după 20 de ani, are un spor demografic pozitiv ce a dus la o creştere a economiei. În schimb în România clasa politică coruptă şi guvernanţii nu au nicio viziune economică şi socială, văzându-şi strict interesele mercantile de îmbogăţire imediată în dauna poporului. De 20 de ani niciun deputat sau senator român nu a venit în parlament cu un pachet legislativ de încurajare a natalităţii românilor pentru a nu dispărea ca popor în următorii 50 de ani, locul României să nu fie înlocuit de Rromânia, iar ţiganii să fie etnici majoritari. Pe de altă parte o vină substanţială o au şi românii însăşi, nu numai guvernanţii venali, pentru că, deşi numeroase familii au confortul cuvenit, nu fac mai mult de un copil. În loc să facă copii românii preferă o mobilă sau un televizor nou în casă şi o excursie la plaja mărilor calde. Un confort material egoist caracterizează numeroase familii de români, care în egocentrismul lor nu renunţă la beneficiile unei vieţi îmbelşugate şi cu numeroase călătorii, pe care venirea unui copil pe lume l-ar atenua sau incomoda. Şi BOR greşeşte că nu obligă familiile de preoţi ortodocşi să fie un exemplu creştin pentru enoriaşi, să procreeze doi-trei copii, ci mai nou preotesele pentru a trăi bine, în lux şi fără griji, nu nasc mai mult de un copil. Patriarhia are mijloacele administrative legale ca măcar familiile de preoţi să fie un exemplu de creştere a natalităţii românilor. Dacă nu se i-au urgent măsuri pe cale guvernamentală, parlamentară şi religioasă pentru revenirea sporului pozitiv al natalităţii, poporul român va dispărea de pe harta Europei în circa 50 de ani, conform cercetărilor sociologice. De Ionuţ Ţene – NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu