Declaratii

Noua Dreapta continua “razboiul” declaratiilor cu UDMR si Primaria Arad

autor: FrontPress 08.01.2014

Angel Popescu si DorofteiLiderul ND Arad, Angel Popescu, alături de fostul campion Leonard Doroftei
I.UDMR ARAD – In ultima conferinta de presa UDMR ARAD a anuntat ca a infiintat si o organizatie de femei. E clar ca regimul de la Budapesta si-a largit gama de agenti antiromani, cum la fel de clar e faptul ca UDMR, fiind in pierdere de viteza, nu vrea sa rateze Europarlamentarele.
NOUA DREAPTA ARAD cere ferm tragerea la raspundere a intregii conduceri a UDMR pentru problema MONUMENTULUI MARII UNIRI de la Arad si solicita organelor abilitate (Parchet, Politie, DNA) sa chestioneze cazul liderilor UDMR, inclusiv in persoana lui Levente Bognar si in special a lui Kelemen Honor (pentru neglijenta in serviciu, abuz in serviciu – pentru plata integrala in avans a unui monument care, practic, nu exista – si de complicitate la inselaciune cu sculptorul Florin Codre). Suspectam pe liderii UDMR ca in mod intentionat au procedat asa pentru ca la Arad sa nu existe MONUMENTUL MARII UNIRI! Nu cerem justificari din partea lui Levente Bognar, ci DEMISIA sa IMEDIATA din functia de viceprimar!
II. MONUMENTE IN ARAD – MONUMENTUL MARII UNIRI – Solicitam organelor abilitate (Parchet, DNA) sa se implice in acest subiect. De peste 20 de ani se tot aduna fonduri, se fac proiecte si machete (pe bani multi), studii de fezabilitate si PRACTIC NU EXISTA NICIUN MONUMENT! Vrem sa stim cati bani publici s-au „invartit” cu acest monument si cine raspunde in fata legii de cheltuirea lor fara rezultat.
Cum este posibil ca primarul Gheorghe Falca sa anunte ca va ridica un nou monument al Marii Uniri in Piata Avram Iancu si ca va muta Monumentul Ostasilor in Cetate? Faptul ca renunta la Piramida de sticla dovedeste ca proiectul initial pe care s-au platit bani grei nu a fost bun. Dar proiectul a fost platit si acest lucru arata risipa facuta de primarul Falca!!! Cand va raspunde primarul Gheorghe Falca pentru banii publici risipiti? Cate proiecte a propus si platit din bani publici primarul Falca? Daca ar fi trebuit sa le plateasca (proiectele si studiile de fezabilitate) din buzunarul propriu tot asa ar fi procedat?
In concluzie, nu vrem nicio statuie NOUA in Piata Avram Iancu. Avem un Monument al Ostasilor Romani pe care sa-l respectam si sa-l ingrijim, nu sa risipim banii publici pentru a imbogati firmele de casa ale PDL-ului – firme de consultanta (pentru studii de fezabilitate) si de proiectare.
Primaria sa respecte, si in mod special primarul Falca sa respecte Asociatia pentru ridicarea Monumentului Marii Uniri din Arad, condusa de prof.univ.dr. Aurel Ardelean si sa nu se substituie acesteia. Sa se inceteze cu cheltuirea banului public pe proiecte megalomane si electorale.
III.STRATEGIA PENTRU INVATAMANT MAGHIAR - Presedintele UDMR Arad, Levente Bognar, a declarat la ultima conferinta de presa din anul trecut ca organizatia judeteana a elaborat o strategie prin care scolile cu predare in limba maghiara sa poata fi ajutate financiar in asa fel incat tot mai multi elevi sa aiba acces la acest tip de educatie (maghjara!!!)
UDMR Arad sustine ca in jud. Arad 35% dintre elevii de etnie maghiara nu au aceasta posibilitate de a invata la scoli in limba maghiara. Iata ce declara LEVENTE BOGNAR: „Lucram la Strategia judeteana pentru invatamant in limba maghiara, iar in 10 ianuarie 2014 vom avea primele dezbateri in acest sens. Dorinta noastra este sa mentinem scolile in limba maghiara, sa asiguram posibilitatea cat mai multor copii sa invete in limba maghiara. Altfel, multiculturalitatea si diversitatea de care suntem mandri in Arad vor disparea.”
Disperarea d-lui Levente Bognar in ceea ce priveste disparitia multiculturalitatii etnice este una strict electorala. D-l Bognar poarta grija catorva etnici maghiari din Siria, Ineu, Sebis, unde sunt cativa elevi care sunt la scoala romaneasca si d-l Bognar vrea sa-i aduca la Arad pe banii statului. Nu preocuparea pentru scolarizarea acestor elevi il intereseaza pe d-l Bognar, ci voturile pentru UDMR in campania Europarlamentara. D-l Levente ar trebui sa fie preocupat de faptul ca desi este sef peste cultura in municipiul Arad nu vorbeste el CORECT ROMANESTE. Si poate aflam si parerea d-lui Levente in legatura cu atacul unor coetnici de-ai lui din Sf. Gheorghe, jud. Covasna, asupra fostului deputat GHEORGHE PREDUT pe motivul ca nu stie limba maghiara. Fata de acest comportament barbar d-l Levente Bognar nu a luat nicio atitudine?!?
Cerem ca toti ETNICII MAGHIARI care lucreaza in administratie si toti candidatii pentru functii de consilieri, primari, deputati si senatori sa nu primeasca acceptul de candidatura daca nu trec testul de limba romana!
Presedinte Noua Dreapta Arad,
Popescu Angel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu