A murit Eusebio


Dramă în fotbalul mondial. Unul dintre cei mai buni jucători din lume şi cel mai tare din Portugalia, Eusebio, s-a stins din viaţă duminică dimineaţa, la vârsta de 71 de ani.

Eusebio da Silva Ferreira, ales al 9 lea jucător al secolului 20, într-un sondaj organizat de IFFHS, a murit în duminică dimineaţă, la ora 3.30, în urma unui stop cardiorespirator.
Eusebio a fost considerat una dintre legendele fotbalului din Portugalia, ţara de origine, şi din lume. Are la activ 473 de goluri date în 440 de meciuri jucate la Benfica, clubul unde s-a remarcat, iar la echipa naţională a Portugaliei a înscris 41 de goluri din 64 de apariţii. De altfel, cu echipa Portugaliei a ocupat şi locul 3 la Cupa Mondială, în 1966, când el a ieşit golgheterul competiţiei.
Eusebio a fost apreciat pentru viteză, tehnica şi şut puternic, calităţi care i-au atras poreclele de "Pantera Neagră" sau "Perla Neagră".


Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/fotbal-doliu-a-murit-eusebio-fotbalist-a-murit-71-de-ani-477276.html#ixzz2pY5wzBtu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu