Nu regreta nimic !

A ucis 255 de oameni si nu regreta nimic

autor: FrontPress 03.01.2012
Un bărbat a ucis 255 de oameni, dar spune că nu regretă nimic şi că are conştiinţa împăcată. Este vorba de americanul Chris Kyle, care a făcut parte din trupele de elită ale Marinei militare a SUA. Prima victimă a fost o femeie care se pregătea să atace un grup de soldaţi cu o grenadă, în timpul invaziei Irakului. Conform cotidianului britanic Daily Mail, lunetisul a povestit că a ezitat, însă ulterior a realizat că acest lucru poate duce la tragedii, aşa că a început să tragă cu sânge rece.
Bărbatul a eliminat 255 de ţinte, 160 fiind lovituri oficial confirmate de Pentagon, deţinând astfel recordul armatei americane. Numai în cea de-a doua bătălie de la Fallujah, Irak, Chris Kyle a omorât 40 de oameni.
Recordul său l-a întrecut pe cel al sergentului Adelbert F. Waldron, care a ucis 109 oameni în timpul războiului din Vietnam. Recordul absolut în deţine însă finlandezul Simo Hayha, cu 542 de soldaţi sovietici omorâţi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Numărul reprezintă ţintele confirmate, numărul victimelor finlandezului ridicându-se în jurul cifrei de 700 de soldaţi ai Armatei Roşii împuşcaţi mortal sau răniţi.
Înainte de a intra în Marină, Chris Kyle participa la rodeo de cai sălbatici în Texas, scrie Mediafax. Pentru recordul său, insurgenţii l-au numit “diavolul din Rahmadi” şi au pus o recompensă de 20.000 de dolari pentru capul său, însă colegii săi din trupele SEAL l-au poreclit “legenda”.
Cea mai dificilă lovitură a sa a avut loc în 2008, când a tras într-un inamic ce avea un lansator de rachete, de la o distanţă de 1,9 kilometri. Pentru curajul său, soldatul a primit trei stele de argint şi cinci stele de bronz, după ce a fost împuşcat de două ori şi a fost la locul a şase explozii.
Kyle, care s-a retras din Marină în 2009, după 10 ani, şi-a spus povestea în cartea recent lansată, “Trăgătorul de elită american”. Este căsătorit şi are doi copii. “Datoria mea era să împuşc duşmanul şi nu regret. Regretele mele sunt pentru oamenii pe care nu i-am putut salva: soldaţi, prieteni. Cele mai rele momente din viaţa mea au fost în timpul în care am făcut parte din SEAL, dar pot sta în faţa lui Dumnezeu cu conştiinţa împăcată că mi-am făcut datoria”, a declarat Chris Kyle. Sursa: FrontPress.ro
 http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu