Demonstratie stangista impotriva unui "BAL NAZIST"

Austria: Demonstratie stangista impotriva unui “BAL NAZIST” (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 29.01.2012
Aproximativ 2-3.000 de “antifascişti”, de la comunişti, anarhişti şi homosexuali până la imigranţi, feministe şi ecologişti, au protestat vineri seara împotriva unui bal oganizat într-un palat vienez deoarece era anunţată participarea mai multor figuri proeminente ale naţionalismului european, precum lidera Frontului Naţional din Franţa, Marine le Pen.
Mnifestanţii, foarte mulţi din Germania vecină, au mărşăluit pe străzile capitalei austriece şi s-au întâlnit în faţa Palatului Hofburg, unde avea loc balul tradiţional  Wiener Korporationsring. Sute de poliţişti au fost prezenţi pentru a preîntâmpina eventuale violenţe. Demonstranţii au scandat “Afară cu naziştii!” şi au purtat pancarte cu imagini care înfăţişau prizonieri ai lagărelor de concentrare şi textul “Nu dansaţi pe mormintele noastre”.
Principala nemulţumirea exprimată a fost aceea că balul a fost organizat pe 27 ianuarie, fix de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Organizatorii au negat orice aluzie de acest gen, susţinând că evenimentul are loc în fiecare an în ultima zi de vineri a lunii ianuarie.
Cei 3.000 de invitaţi ai balului au putut să intre în incinta palatului imperial fără probleme prea mari probleme. În mod tradiţional evenimentul este organizat de frăţiile studenţeşti patriotice şi a fost mereu ţinta criticilor din partea formaţiunilor de stânga.
Printre participanţi s-a numărat Heinz-Christian Strache, liderul Partidului Libertăţii (FPOe), care a invitat-o şi pe Marine Le Pen. Într-o declaraţie oficială a Frontului Naţional, aceasta preciza că se va întâlni şi cu alţi lideri de “mişcări patriotice”. Pe lista invitaţilor s-au mai numărat Kent Ekeroth din partea Democraţilor Suedezi şi Philip Claeys din partea separatiştilor flamanzi de la Vlaams Belang.
Liderul Partidului Republican din Germania,  Rolf Schlierer, se afla pe lista invitaţilor, dar anul acesta nu a putut participa, precizând însă că “numeroşi” membri ai formaţiunii au fost prezenţi. Oficialii Partidului Naţional-Democrat German (NPD) au declarat pentru AFP că cinci membrii NPD s-au aflat în Viena zilele trecute, dar nu au precizat dacă au participat sau nu la bal.
Filiala austriacă a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a scos balul de pe lista evenimentelor culturale din cauza scandalului iscat. Sursa: FrontPress.ro
http://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu