Barbat ARESTAT pentru "RASISM"



Barbat ARESTAT si acuzat de “RASISM” pentru ca a imitat o maimuta

autor: FrontPress 30.01.2012
Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost arestat pentru presupuse gesturi rasiste la meciul de sâmbătă, din Cupa Angliei, dintre Liverpool şi Manchester United, informează AFP, citând poliţia engleză. Conform Mediafax, mai multe plângeri au fost depuse după ce imaginea bărbatului care imita o maimuţă a fost difuzată pe reţelele sociale, în urma victoriei formaţiei Liverpool în faţa echipei Manchester United, scor 2-1.
“Confirmăm că un bărbat de 59 de ani, originar din nordul Ţării Galilor, a fost arestat sâmbătă seară. Bărbatul a fost dus la secţia de poliţie pentru a fi interogat de ofiţeri. Mulţumim poliţiei galeze şi din Liverpool pentru ajutorul în acest caz”, a declarat pentru presa britanică un purtător de cuvânt al poliţiei.
Înainte de meci, crainicul stadionului i-a avertizat pe spectatori că nu vor fi tolerate comportamentele “rasiste şi homofobe”.
În 7 ianuarie, un alt suporter al echipei Liverpool a fost arestat pentru că a adresat injurii “rasiste” la adresa unui jucător de culoare al echipei Oldham, Tom Adeyemi, la meciul câştigat de Liverpool, scor 5-1, în Cupa Angliei. Poliţiştii l-au identificat pe tânărul de 20 de ani tot după imaginile filmate de camerele de supraveghere din incinta stadionului, furnizate de club odată cu declaraţiile mai multor agenţi de ordine. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu