Bani de la popor, pentru reprimarea poporului !


Bani de la popor pentru reprimarea poporului! Pe ce cheltuie banii publici Regimul Băsescu?

Material preluat de pe Surse.org
Numai anul trecut, în 2011, statul român a cheltuit 89,3 milioane euro ( din banii contribuabililor români, că doar nu din cei ai familiei Udrea-Cocoș!) pentru dotarea Jandarmeriei Române. Aceeiași Jandarmerie care acum rupe în bătaie participanții la demonstrațiile împotriva regimului Băsescu. Presa scria în 1.02.2011 despre pregătirile de război cu populația ale actualei puteri. Iată că, exact la un an de zile distanță, dezvăluirile  s-au confirmat. Redăm mai jos articolul:
 
În ciuda dezmințirilor neconvingătoare ale reprezentanților puterii sau ale purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române, devine din ce în ce mai clar faptul că regimul Băsescu-Boc și principalele sale structuri de forță se dotează cu cele necesare reprimării mișcărilor de stradă. Realitatea.net a dezvăluit ieri ( 31.01.2011), că Jandarmeria a postat pe SEAP un anunț de intenție pentru achiziționarea de echipament de reprimare a revoltelor, în valoare de 42 de milioane RON, fără TVA ( 10 milioane euro). Jandarmii vor fi dotați cu grenade fumigene și lacrimogene, căști de protecție, pistoale mitralieră, puşti, pulverizatoare. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române precum și toți reprezentanții PDL prezenți în talk-show-urile de la Realitatea TV și Antena 3, au încercat toată seara să îngroape această știre, clămpănind același refren : ” E doar un anunț de intenție, asta nu înseamnă că Jandarmeria va și face aceste achiziții. Asta e legea, în fiecare an trebuie făcut necesarul pentru Jandarmerie, și anunțul de intenție trebuie publicat pe site-ul de achiziții publice. ”
Aceste argumentele ale pedeliștilor și ale Jandarmeriei nu au nicio bază reală. În primul rând, legea achizițiilor publice spune că un anunț de intenție al unei instituții a statului poate fi postat în sistemul electronic național de achiziții publice, doar dacă suma pentru achiziția respectivă este prevăzută în buget. Pe scurt, publicarea anunțului de intenție pe SEAP înseamnă fără doar și poate că achiziția se va realiza. Un alt motiv pentru care dezmințirile Jandarmeriei și ale celor de la putere nu stau în picioare, este acela că această structură de forță a Ministerului de Interne nu intenționează să achiziționeze doar grenade, puști mitralieră, pistoale ci și multe alte dotări speciale pentru lupte de stradă, pentru transportul deținuților și ridicarea autovehiculelor. Astfel, pe SEAP, cotidianul.ro a descoperit că Jandarmeria Română a postat azi 1.02.2011, un anunț pentru achiziționarea unui autobuz special cu capacitate de 140 de locuri, a 4 autospeciale pentru transportul deținuților, a 4 autospeciale transport efective, și a 8 remorci speciale. Valoarea estimată, fără TVA, a acestui contract de achiziție este de 150.187.500 RON, adică aproximativ 35,3 milioare Euro. Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este 1.03.2011. Un alt anunț de azi, al Jandarmeriei Române prevede achiziționarea de semiremorci speciale, autovidanje, și automăturătoare, în valoare de totală estimată fără TVA de 13.500.000 RON, echivalentul a 3,2 milioane Euro. Și pentru acest contract, data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este tot 1.03.2011. În data de 27.01.2011, Jandarmeria a anunțat că va achiziționa remorci, speciale, automacarale, platforme transport autovehicule, autocisterne, și ale asemenea vehicule speciale, în valoare totală estimată de 173.925.000 RON, fără TVA, echivalentul a 40,8 milioane Euro. 1.03.2011 este data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare a acestui contract.”
Așadar, Jandarmeria Română are bugetați aproximativ 79,3 milioane Euro pentru achiziționarea de transportoare speciale ( transport deținuți, autovehicule, autovidanje, automăturătoare, remorci speciale, etc,) și încă vreo 10 milioane Euro pentru gloanțe, puști-mitralieră, grenade, și căști de protecție. Asta arată a înarmare de război. În acest sens, a venit și declarația din această dimineață, de la Antena 3, a vicepreședintelui Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor "Pro Lex", Florin Vâlnei: ” Jandarmeria Română este foarte bine dotată, este chiar cea mai bine dotată structură a MAI, așa că nu se prea justifică aceste achiziții. Decât în condiții speciale, de conflict. Conform legii, Jandarmeria este în ultimă instanță, cea din urmă forță care se folosește pentru reprimarea evenimentelor de stradă. ” a spus Vâlnei.” Revenind la puternicele manifestațiile de stradă care se desfășoară în aceste zile în România, nu se poate să nu observăm că toate mișcările regimului Băsescu au fost bine calculate. Serviciile secrete atât de dragi lui Băsescu l-au informat încă de la începutul anului trecut că tensiunea socială e în creștere în România și că oricând e posibilă declanșarea unor masive mișcări de stradă îndreptate împotriva actualei puteri politice.Drept pentru care militărosul preşedinte al României şi prea plecaţii săi slujitori s-au pus pe făcut cumpărături: de muniţie, de transportoare blindate, dee vidanje şi măturători speciale, etc. Ce mai contează un ”mizilic” de aproape 90 milioane euro dacă e vorba să înnăbușim în sânge revolta acelora care ”îndrăznesc” să se opună reformatorilor Băsescu, Boc, Udrea, Oprea, Igaș, etc?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu