Fara pensie


Românii nu trebuie sa mai apuce pensia

Posted on 25 ianuarie 2012
33

Gata cu visurile: România e in faliment.

Deficitul sistemului de pensii a depășit 3 miliarde de euro in 2011. In 2012, va depăși 5 miliarde de euro. Pur si simplu, cheltuielile explodează. A spus-o chiar Mihai Șeitan, fostul ministru al Muncii, care a lucrat in sistemul de pensii peste 30 de ani. Nici o industrie, nici o economie din lume nu poate face fata la asemenea creșteri.
E clar ca sistemul e terminat. E clar ca cine contribuie acum la pensie, contribuie degeaba: ca n-o sa mai primească pensie niciodată.
Emil Boc: fără FMI, nu mai sunt bani de pensii si salarii.

Premierul a făcut aceasta declarație chiar înaintea întâlnirii de azi cu delegația Fondului Monetar International. Pai exact asta spusese si Lucian Croitoru de la BNR, la sfârșitul anului trecut: ca fără un nou împrumut FMI, România mai are bani pentru fix 4 luni. Deci pana la urma, Lucian Croitoru avea dreptate!
Amuzant e ca, pana acum, Emil Boc si Traian Băsescu spuseseră: români, stați liniștiți! nu se pune problema falimentului statului; vom găsi resurse pentru pensii si salarii in 2012! Pai cum, bre? Declarațiile voastre se schimba de la o zi la alta? Resursele voastre sunt…cerșeala la FMI? Hahaha…mișto “resursa” naționala! România a devenit oficial o tara de cerșetori!
Si mai amuzant e ca, asta toamna, băieții din PDL (dar si fetele: adică Elena Udrea), promiteau cu gura plina: economia a început sa meargă bine, deci o sa creștem ușor pensiile si salariile bugetarilor in 2012.
Ei uite ca de la “o sa creștem puțin” am ajuns la “înghețarea pensiilor si salariilor”, iar de la “înghețare” am ajuns la…”nu mai avem bani, daca nu ne da FMI-ul”. Hahaha…
Pai unde sunt banii? Ca cică, ar fi creștere economica!

De fapt, e clar ca nu e nici o creștere: decât pe hârtie. Guvernul român a falsificat fără jena rezultatele reale ale economiei (vezi articolul România falsifică șomajul, PIB-ul și datoria externă). Iar Banca Naționala a știut chestia asta, si a știut si situația reala: de asta a zis Lucian Croitoru ca fără FMI, România da faliment in 4 luni. Si cu siguranța știe si FMI-ul.
Așa ca guvernul minte când zice: am avea noi bani, dar nu vrem sa va mărim pensiile si salariile, chiar daca urlați in strada: ca suntem…reformiști. Aiurea! De fapt, au ajuns in curul gol!
România este efectiv, in acest moment, in stare de faliment nedeclarat.
Soluția PSD si PNL: nu mai avem bani de pensii micșorate? Nu-i nimic: le…mărim!

Ăștia din USL chiar n-au nici o legătura cu realitatea! Si nici măcar cu aritmetica! De fiecare data când ies in public, cei doi siamezi, Ponta si Antonescu, promit ca vor da înapoi bugetarilor aia 25% luați de “mârșavii de la PDL”. Si ca vor mari pensiile. Si ca vor mai introduce niște ajutoare sociale (Ponta, personal, chiar a promis imbecililor de absolvenți pe care nu-i angajează nici o firma privata de prosti ce sunt, ca o sa-i angajeze el, la stat).
Când ii vezi așa de avântați, aproape ca uiți sa-i întrebi un detaliu minor: da’ de unde bani, nene?
Va mai mirați atunci de ce 90% dintre români declara ca urăsc clasa politica? Va mai mirați de ce au ajuns sa fie bătuți in piețe, liderii tuturor partidelor, la grămada? Pai la cat căcat mănâncă politrucii români, haznalele din România ar trebui sa strălucească!
Bismarck v-ar trage un șut în fund și v-ar concedia pe loc!

Am mai spus-o dar o repet, pentru că politrucii sunt încăpățânați: m-a uluit o fostă ministră a Muncii (liberala), care susține cu mândrie ca actualul sistem de pensii e minunat, e sublim etc.…pentru că a fost inventat de Otto von Bismarck, cancelarul Germaniei. M-a uluit pentru că, de obicei, proștii sunt cei care se sprijină pe argumentul autorității, în loc să aibă păreri personale.
Si cât de prost trebuie să fii, ca să nu-ți dai seama că în urmă cu 130 de ani, când a introdus Bismarck sistemul, speranța de viață în Germania era de doar 45 de ani? Iar el a stabilit intenționat vârsta de pensionare la 65. Adică majoritatea germanilor nici n-apucau să consume banii de pensie!
Acum speranța de viața in România este de aproape 80 de ani: pai Bismarck, pe care-l admirați voi, v-ar mari pe loc vârsta de pensionare la…100 de ani! Si v-ar spune ca altfel dați faliment, idioților!
Pensia de stat trebuie sa dispară. Salariul de stat trebuie sa dispară.

Am cerut asta încă de anul trecut: Opriți plata pensiilor! Opriți ajutoarele sociale!. România nu are alta șansa. FMI a rămas si el cu buzunarele goale (in decembrie a anunțat ca nu mai are in cont decât 290 de miliarde de euro, iar SUA a declarat ca din ianuarie 2012, își retrage 100 de miliarde din banii depuși la FMI).
Si oricum, numai un imbecil fără limite își poate imagina ca FMI ar fi plătit la infinit pensiile românilor. Sistemul de pensii de stat este terminat: amuzant e ca tocmai nemernicii de pensionari comuniști, care urla după Ceaușescu, au ajuns sa-si cumpere pâine si lapte din banii…FMI!
Soluțiile? sunt doua:
  1. Casa Naționala de Pensii declara cinstit falimentul. Firmele private opresc plata contribuțiilor. Pensia devine problema personala a fiecărui angajat. Cat despre pensionari, vor da statul in judecata si vor încerca sa-l execute silit. Dar ca sa fim realiști, nu vor obține nimic. Asta e soluția capitalista.
  2. Casa Naționala de Pensii nu declara falimentul oficial, dar nu mai plătește pensiile (cam același lucru). Vârsta de pensionare este mărita la 100 de ani (inclusiv pentru pensionarii aflați in plata) astfel încât statul sa fie sigur ca foarte putini români vor ajunge sa primească pensia. Asta ar fi soluția Bismarck. O soluție etatista.
Personal, prefer prima varianta: spune oamenilor adevărul in fata, nu mai fura de la unii ca sa dea la alții si mai ales, rezolva problema pensiilor odată pentru totdeauna.
Un singur lucru este imposibil: ca lucrurile sa continue ca si pana acum, in stil socialist. Adică, pensionarii sa-si primească mai departe pensia si sa trăiască liniștiți, cat mai au zile. Așa ceva nu se va mai întâmpla: soluția asta se numește…”cai verzi pe pereți”.
Din 6 milioane de pensionari, cel puțin jumătate vor muri in mizerie cruntă, in anii care vin. E inevitabil.

http://capitalismpepaine.wordpress.com/
http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu