NAPOLEON, CAUCAZIAN " PUR-SANGE"



Noi teste ADN: Imparatul NAPOLEON, caucazian “pur-sange”

autor: FrontPress 17.01.2012
Napoleon Bonaparte, împărat al Franţei în zorii secolului al XIX-lea şi unul dintre cei mai străluciţi strategi militari ai tuturor timpurilor, a stârnit mereu controverse şi dezbateri, în jurul lui creându-se mituri mai mult sau mai puţin fanteziste. Una din legendele care circulă frecvent este legată de originea etnică şi rasială a acestuia.
Tocmai pentru a înlătura orice urme de îndoială, au fost efectuate noi analize ADN de o echipă coordonată de profesorul Gerard Lucotte,  care arată că originile împăratului Napoleon erau caucaziene şi nu arabe, aşa cum afirmau unii istorici.
Pornind de la mai multe fire de păr din perciunii lui Napoleon, Gerard Lucotte a putut izola profilul cromozomului Y al împăratului, informează Le Figaro. Este vorba de harta genetică masculină a lui Bonaparte, născut în Corsica şi despre care se credea că ar fi putut avea origini arabe deoarece se cunoştea o legătură familială cu mercenarul din secolul al XV-lea numit “Il Moro di Sarzana”, originar dintr-un oraş mediteranean.
Informaţiile istorice i-au făcut pe experţi să creadă că “strămoşii arabi ai lui Napoleon ar fi sosit în Europa în timpul expansiunii islamului sau prin intermediul comerţului de mărfuri cu Italia”, potrivit Le Figaro.
Totuşi, geneticianul Lucotte a demontat această teorie, comparând fire de păr din perciunii împăratului cu material genetic de la Charles Napoleon, descendent din partea lui Jerome Bonaparte, fratele lui Napoleon. Gerard Lucotte asigură că s-a putut determina haplogrupul cu foarte mare precizie şi că “Napoleon nu era arab, ci caucazian“.
Totuşi în ciuda faptului că rezultatele au fost publicate, încă multă lume nu le consideră valabile, cel puţin până când un al doilea laborator va efectua aceeaşi analiză. Sursa: FrontPress.ro
http://singurafelina.blogspot.com,/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu