Eliberatorii urineaza cu "democracy" pe Afganistan


Eliberatorii urineaza cu “democracy” pe Afganistan (VIDEO)

autor: FrontPress 12.01.2012
Un nou scandal afectează imaginea ocupanţilor americani din Afganistan, care şi aşa era şubrezită de bobmbardarea unor obiective civile, profanări de cadavre sau practici de tortură şi umilire a populaţiei locale bănuite că ar colabora cu fundamentaliştii islamici. De data aceasta Corpul puşcaşilor marini ai Statelor Unite este ţinta criticilor opiniei publice internaţionale după ce  a apărut pe internet o înregistrare video în care sunt surprinşi patru militari în timp ce urinează pe cadavrele a trei afgani, prezentaţi drept talibani. Reprezentanţii armatei americane au anunţat miercuri deschiderea unei anchete oficiale.
Această înegistrare video, realizată de un amator şi postată pe internet, a fost filmată aparent în cursul unei operaţiuni în Afganistan. Practic sunt surprinşi patru bărbaţi, purtând uniforma americană, în timp ce urinează pe trei cadavre însângerate, fiind conştienţi că sunt filmaţi de o altă persoană.
“Nu am verificat încă originea sau autenticitatea acestei înregistrări video, dar aceste acte nu corespund deloc valorilor noastre şi nu îi reprezintă pe puşcaşii marini”, subliniază US Marine Corps, un corp de elită al armatei americane, într-un comunicat de presă citat de Mediafax. “Acest lucru mi-a întors stomacul pe dos”, a declarat la rândul lui căpitanul de navă John Kirby, un purtător de cuvânt al Pentagonului. “Oricare ar fi circumstanţele sau indiferent despre ce este vorba în înregistrarea video, acesta este un comportament dezgustător, monstruos şi inacceptabil pentru orice persoană în uniformă”, a adăugat oficialul american.
În Afganistan sunt staţionaţi aproximativ 20.000 de puşcaşi marini, în principal în regiunile Kandahar (sud) şi Helmand (sud-vest), dintr-un total de peste 132.000 de trupe străine prezente în ţară, majoritatea (90.000) americane. România participă şi ea la ocuparea Afganistanului cu peste 1.900 de militari. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu