Atacuri saptamanale din partea " neo-nazistilor" :)))

Extrema stanga germana se plange de atacuri saptamanale din partea “neo-nazistilor”

autor: FrontPress 03.01.2012
Aproape că nu trece nici o săptămână fără să fie raportat “un atac neo-nazist” împotriva politicienilor de la Partidul Stânga, scrie publicaţia Der Spiegel. Atacurile variază de la spargerea vitrinelor şi geamurilor sediilor de partid sau ale caselor particulare şi murdărirea pereţilor cu vopsea, până la ameninţări anonime cu moartea, incendieri sau tăierea cablurilor de frână de la autoturismele care aparţin oficialilor formaţiunii de extremă stânga. Autorităţile au răspuns prin sporirea protecţiei acordate liderilor partidului. Revista germană, dând dovadă de “echidistanţă” şi “deontologie”, nu suflă însă nici un cuvânt despre agresiunile mult mai numeroase şi mai violente săvârşite de grupurile de stânga împotriva militanţilor naţionalişti şi a familiilor acestora.
Gregor Gysi, liderul grupului parlamentar al formaţiunii, a declarat că se simte “înconjurat de neo-nazişti” de ficare dată când merge la biroul său din cartierul Niederschoneweide din Berlin, considerat un bastion al naţionaliştilor, care au închiriat în zonă mai multe spaţii. “Vor ca strada asta să devină a lor”, a spus Gysi, adăugând că în fiecare noapte apar noi mâzgălituri cu vopsea pe pereţii clădirii unde se află biroul său.
Partidul Stânga a anunţat că între luna ianuarie 2010 şi vara anului 2011 au fost înregistrate peste 100 de atacuri împotriva politicienilor sau sediilor unde îşi desfăşoară aceştia activitatea, oferind mai multe exemple concrete. Sursa: FrontPress.ro
http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu